Geen Fruitcorso in het corso weekend 2021

Ook dit jaar wegens corona maatregelen geen Fruitcorso. Nadat vorig jaar de 60ste ook al niet door kon gaan was er dit jaar gegokt op een wat kleinschaliger evenement de Oogstweek maar ook dit kon niet door gaan. Het weer was prachtig, voor veel corso fans extra pijnlijk.

Zeer beperkt waren enkele corso elementen te zien: bij de JP van de Bent Stichting aan de Grotebrugse Grintweg is al eerder een mozaïek geplaatst. Vrijdag mocht 4-Stromenland voorzitter Laurens Verspuij bij het Hertenkamp / Dierenpark Tiel aan de Nieuwe Tielseweg een mozaïek onthullen, gemaakt door clienten van ’s Heeren Loo tijdens de dagbesteding.

 

Kunstig fruit was te zien in Culemborg en Beneden Leeuwen. Corsowagen Maas & Waal heeft een totempaal met een Toekan en krokodil gemaakt, een ontwerp van Paul Zwaan. In juli zijn de werkzaamheden gestart en de laatste 4 weken geplakt. De fruit sculptuur in Leeuwen is tot en met vrijdag 24 september te bewonderen bij Jumbo Supermarkt aan de Nijverheidsstraat.

 

Evenals vorig jaar organiseerde 4-Stromenland de Fruitcorso Clubquiz. 14 corsoclubs deden dit jaar mee, meestal vanuit hun bouwhal en digitaal met elkaar verbonden. Drumpt was vorig jaar de winnaar, dit jaar was na beantwoorden van 60 vragen Buren met 457 punten winnaar, gevolgd door Zoelen met 426 en Corso Tiel met 418 punten. Na een digitale uitreiking heeft voorzitter Laurens Verspuij het overwinningsbord uitgereikt aan het team Buren bestaande uit Dennis en Esther Voorendt samen met Jochem, Diane en dochter Merel Schoots. Op naar het 60ste Fruitcorso.

Foto album. Klik op een foto voor een vergroting.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights