Team Tiel en de Dakar Rally 2021

Vertrek uit Tiel. De bus werd bemand door Branco de Lange en teamleden Martijn Wijnen en Steef Wagenvoort.
Gert Jan van der Valk (Hotel Tiel) gaat begin volgende maand samen met Branco de Lange (ook uit Tiel) zand en rotsen trotseren in de Dakar-rally.
Samen met hun team bereiden ze zich al enkele jaren voor op deze mijlpaal. Als oefening volbrachten ze al een aantal kleine (internationale) rally’s maar ook in 2018 bijvoorbeeld een Desert Rally in Turkmenistan, begin 2020 de African Eco Rally, (op het parcours van de originele Dakar-Rally) en afgelopen najaar nog de Andalusië Rally. Nu gaan ze toch echt op naar het echte werk.
 
De Dakar-rally is niet meer in Noord-Afrika maar wordt dit jaar voor de tweede keer in Saudi Arabië gehouden. Hoewel de start pas begin januari 2021 is vertrok afgelopen woensdagavond 2 december (om 21.00 uur) de Tielse Rally-auto (= Buggy) al, vanuit Tiel, op een aanhanger, de bestemming was Marseille. De bus werd bemand door Branco de Lange en teamleden Martijn Wijnen en Steef Wagenvoort. Zij reden de hele nacht door en zorgden ervoor dat de bus en de buggy woensdagochtend (3/12) in de haven van Marseille afgeleverd werden. Beide voertuigen worden aldaar ingescheept en per ferry verscheept naar Jeddah, waar ze 29 december as. verwacht worden. De bus is volgeladen met proviand, materieel en reserve-onderdelen en deze blijft de hele reis als ‘bezemwagen’ in de buurt van het afgelegde parcours.
 
Teamfoto in garage de Lange. foto: Marcel Vermeij

Vanaf Marseille reden de drie heren weer terug naar Tiel om januari met het complete team naar Jeddah te vliegen, Gert Jan van der Valk en teamlid Frans Versteeg zijn dan natuurlijk ook van de partij. Op 2 januari 2021 is de podiumstart in Jeddah en op 3 januari wordt vanaf daar de eerste etappe gereden. Het team kan vertrouwen op de deskundige steun van Sijbrand Booij die ook ter plaatse bij de Rally aanwezig is. Sijbrand deed zelf twee maal mee aan de Dakar-rally, samen met team Eelco Bekker, ook uit Tiel. Door zijn sportieve prestatie werd hij zelfs sportambassadeur van Tiel. Hij is volgend jaar voor de vierde keer als vrijwilliger betrokken bij de organisatie om de rally te begeleiden.  
 
Van 3 tot en met 8 januari rijden de heren dagelijks een zwaar parcours (en is Sijbrand zo’n 16 uur per dag als vrijwilliger aan het aanpoten), 9 januari is een rustdag, de rally wordt de volgende dag weer hervat om op 15 januari 2021 op het podium in Jeddah te eindigen. De coureurs komen van over de hele wereld om deze beroemde rally te rijden. Uit Nederland doen er 16 teams mee. Er zijn verschillende categoriën deelnemers. Team Tiel rijdt met startnummer 454, het is hun debuut in de Dakar, ze horen binnen de categorie SSV’s, samen met 38 andere buggy’s. Andere soorten voertuigen zijn bijvoorbeeld vrachtauto’s, 4×4’s, motoren enzovoorts.  
 

zie ook:  https://www.valkeventsrallyteam.com/team/

https://www.dakar.com/en/overall-route

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights