Kees draagt de kaas over aan Hendrik en Ronald

Meer dan 39 jaar stond hij op de markt in Tiel, Geldermalsen, Utrecht en Nunspeet. Zaterdag 29 augustus was hij voor het laatst als eigen baas in Tiel. Kees, zoals alle trouwe en vaste klanten – en dat zijn er heel veel – hem noemen draagt zijn handel over twee jeugdvrienden. De kaas en de service blijft als vanouds. “Na 39 jaar draagt Kees Verduyn de kaas over aan Hendrik en Ronald. Dank voor uw klandizie. U blijft van harte welkom”, staat op de afscheidskaart, die zijn klanten meekrijgen.

Van kaas snijden, afwegen en verpakken komt vandaag weinig terecht. Kees is de hele dag bezig om aals vanouds in zijn keurige witte jas afscheid te nemen van zijn trouwe klanten. Herinneringen worden opgehaald en tal van cadeaus overhandigd. Onder hen Cora Schiltmans, al vanaf het begin een trouwe klant. “Kees is niet duur, adviseert goed en het was altijd lachen met hem. Veel klanten hebben een hechte band met hem”, zo karakteriseert ze Kees.

Het valt niet mee om Kees een paar minuten te spreken te krijgen, maar na een kwartiertje lukt het me om hem even los te weken uit de niet te stoppen stroom van klanten die afscheid komen nemen van Kees bij zijn verkoopwagen vlakbij het museum.

Kees vertelt: “Ik heb me altijd voorgenomen om te stoppen op een moment dat ik nog kerngezond ben en nog wat andere zaken kan oppakken. 39 jaar geleden heb ik mijn markten overgenomen van kaashandelaar Presna. Die kwam ook uit kaasstad Woerden en stopte er mee. Hij had geen opvolger en ik rook mijn kans. Ik wist toen al veel van kaas. Mijn vader was groothandelaar in kaas in Woerden, de plaats waar ik nog steeds woon. Ik heb hier in Tiel altijd voor 100% prettig gewerkt. Nooit gezeik, alleen maar leuke en vooral ook trouwe klanten had ik hier. En – dat is natuurlijk ook belangrijk – voldoende klandizie om een goede boterham te verdienen. Er is al die tijd nooit iets vervelends gebeurd. In al die jaren is er natuurlijk veel veranderd. Kijk alleen maar naar het assortiment. Dat is flink groter geworden.”

Dat Kees veel klanten heeft blijkt op zijn laatste verkoopdag. De vijf mensen in de verkoopwagen kunnen de klantenstroom maar net aan. Een van hen is Hendrik, die vanaf volgende week samen met zijn compagnon Ronald de zaak voortzet. Kees zal dan nog enkele weken mee naar Tiel komen om de beide voor Tiel nieuwe kaasboeren te introduceren en hen bekend te maken met de gang van zaken op de Tielse markt. Een zoon van Kees biedt de klanten op deze dag een kopje koffie en een stroopwafel aan. Hij maakt vandaag heel wat kilometers, want de koffie komt van verre. De echtgenote van Kees is deze dag vrijgesteld van de kaasverkoop en neemt op de andere hoek van de kaaswagen afscheid van de klanten. Duidelijk is dat de marktbezoekers Kees zullen missen.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights