Hoogste punt zwembad ‘Waalslag’ Tiel

Bij het nieuwe zwembad ‘Waalslag’ aan de Laan van Westroijen gaat de aannemer snel de hoogte in. Aanleiding voor wethouder Carla Kreuk om samen met bouwer Roelof Wind van de Wind Design & Build vrijdag 5 juni in een hoogwerker met een symbolische handeling, het vastdraaien van moeren, het hoogste punt te markeren.

De aannemer heeft nog tot eind dit jaar werk en vanaf begin januari 2021 kan er waarschijnlijk gezwommen worden.

Het nieuwe zwembad heeft een 6 baans wedstrijdbad met duikplank, een peuterbad en een 4 baans doelgroepen bad met beweegbare bodem. Het doelgroepenbad krijgt een speciale hellingbaan voor mindervaliden en een rolstoelwisselplek. In het zwembad komen ook een glijbaan, bubbelbad, sauna en stoombad. Natuurlijk is er ook een horecaruimte en op de verdieping een aparte ruimte voor verenigingen waaronder TZC Vahalis.

Als het nieuwe zwembad klaar is, wordt het oude zwembad gesloopt. Op die plek komt dan het parkeerterrein. Het gebouw krijgt buiten een milieuvriendelijke inrichting met veel groen.

klik op de foto voor een grote afbeelding

Bouw

 

zie voor de starthandeling 22 januari 2020:  https://detielenaar.nl/nieuws/2020/01/officiele-start-bouw-nieuw-zwembad-tiel/

zie voor de overeenkomst op 8 november 2018:  https://detielenaar.nl/nieuws/2018/11/handtekeningen-voor-nieuw-zwembad-tiel-geplaatst/

Reacties zijn gesloten.