Erepenning Paul Verploegen, Ziekenhuis Rivierenland

Paul Verploegen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Ziekenhuis Rivierenland, kreeg donderdag van burgemeester H. Beenakker van Tiel de erepenning van de stad. Hij kreeg die voor zijn vele verdiensten in de afgelopen twintig jaar die hij aan Ziekenhuis Rivierenland was verbonden. Paul Verploegen gaat met vervroegd pensioen.

Verploegen was instrumenteel voor het implementeren van de hoogste kwaliteitsstandaard voor ziekenhuizen ter wereld door het Tielse ziekenhuis, JCI. Dat gebeurde een jaar geleden. In het ziekenhuis stond hij bekend als de Verbinder, omdat hij met alle geledingen van het huis in gesprek ging en tot resultaten kwam. Hij vervulde tot hij acht jaar geleden voorzitter werd van de Raad van Bestuur vele directiefuncties in huis en kende het huis als geen ander. Verploegen was een gewaardeerd en zelfs geliefd leidinggevende.

Zijn afscheid ging gepaard met een symposium in de poliklinieken hal en een uren durende receptie. Tussen de middag nam het personeel afscheid van hem: met een gezamenlijke lunch in het restaurant. De weg er naartoe was voor Verploegen gemarkeerd door een haag van medewerkers, die langdurig applaus voor hem lieten horen. Hij werd er toegesproken door zijn opvolger Marc Hendriks en door Hetty Markenhof namens de OR. Eerder al was er in aparte sessies van het overig management en de medische en verpleegkundige staf afscheid genomen.

Ten afscheid kreeg Verploegen een langdurige videoboodschap van zijn medewerkers en een bronzen beeld. Afgietsels daarvan gaan de komende jaren in het ziekenhuis jaarlijks dienen als prijs voor de beste Verbinder van het huis. Want daaraan blijft behoefte in een ziekenhuis.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights