Boekenlegger schenkt weer aan goed doel Tanzania

Tiel- De Boekenlegger, de tweedehandswinkel in boeken in de Vleesstraat, kon afgelopen week 6000 euro schenken aan het project voor straatkinderen in Tanzania dat ze steunt.

Het is de tweede keer dit jaar, de 23 vrijwilligers die in de winkel staan schonken in juni 10.000 euro aan het project, dat de naam Upendo Daima heeft.

De vrijwilligers werken in de winkel volgens een vast schema, Ze nemen boeken in ontvangst, sorteren en prijzen ze en zetten de wat duurdere boeken ook op internet, te vinden op Boekwinkeltjes.nl. Die verkoopmethode wordt de laatste jaren steeds belangrijker voor de omzet.

De vrijwilligers reizen ook naar boekenmarkten of rommelmarkten in den lande en ze zijn te zien met een kraam tijdens de komende Dickensmarkt in het Tielse centrum. Het assortiment bevat zo’n 3500 boeken en de winkel heeft een dépendance in Herwijnen: aan de Hermoessestraat 7.

Overtollige of dubbele exemplaren worden geschonken aan de stichting Vrienden van Suriname, die elk kwartaal een container met schoolartikelen en ziekenhuismeubilair verstuurt naar dat land.

En een tip voor hulpsinterklazen: van vrijdag 29 november zaterdag 7 december krijgen kopers in de winkel elk tweede boek cadeau.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights