Onthullen tekeningen op veegwagen Tiel

Bijdrage Marjon de Lange.

Maandag 28 oktober werd door wethouder Frank Groen samen met de Tielse Kinderraad de nieuwe veegwagen in de Ambtmanstuin onthuld én officieel in gebruik genomen.

video:

Vorig jaar vroeg de Wethouder of de Kinderraad een rol wilde spelen bij het aankleden van de veegwagen. Zij hebben toen een ontwerpwedstrijd bedacht waarbij de kinderen van de Kinderraad en hun klasgenoten tekeningen mochten insturen. Felix van Rooij was vorig jaar lid van de Kinderraad, hij zat toen op basisschool de Moespot en zijn tekening prijkt nu op de nieuwe veegwagen. Hij koos voor een fleurig ontwerp waarbij een duidelijk vermoeide Flipje voorzien is van de tekst: “Héhé, doet er eindelijk iemand mijn werk!”.


De stadsstofzuiger is voorzien van een tekening van Rosan van der Burgh. Zij was een klasgenootje van Maud van Hattum van de Stefanusschool. Maud was vorig jaar lid van de Kinderraad. In Rosan’s tekening roepen Flipje en zijn vriendjes op mee te helpen aan een schone stad.
Voorafgaande aan de feestelijke onthulling vond de installatie van de nieuwe Kinderraad plaats. Waardoor de vorige Kinderraad en de nieuwe dus allemaal aanwezig waren. Het was eveneens het eerste officiële optreden voor de kersverse Kinderraadsleden.

Wethouder Groen maakte van de gelegenheid gebruik om ook de bestuurders van de schoonmaak-apparaten in het zonnetje te zetten. Jan Nout is sinds 2 september de vaste chauffeur van de veegwagen en Gerard Koelewijn beheert al zo’n twee jaar de stadsstofzuiger. “Ik doe dit dagelijks en het is helaas hard nodig”, vertelt hij.

Wethouder Frank Groen, verantwoordelijk voor de openbare ruimte: “Bij prettig wonen hoort een schone omgeving. In onze gemeente ruimen veel inwoners, jong en oud, regelmatig zwerfafval op. We zijn daar heel blij mee. Maar ook de gemeente heeft daarin een belangrijke taak. Daarom hebben we met Avri afgesproken om een veegwagen in te zetten in de stad en de dorpen. De veegwagen heeft een vaste chauffeur en rijdt iedere werkdag door de straten. Hij veegt het kleine zwerfafval op de wegen en in de winkelcentra op. Ook veegt de veegwagen blad en onkruid weg. Met elkaar zorgen we zo voor een schone stad.”

‘Slim vegen’
Met de veegwagen is het mogelijk om ‘slim te vegen’. “Met een digitaal systeem houden we bij waar de wagen is geweest en heeft moeten vegen. Zo krijgen we inzicht in waar vegen nodig is en bepalen we de routes”, vertelt de wethouder.

zie de installatie kinderraad:  https://detielenaar.nl/nieuws/2019/10/installatie-9e-tielse-kinderraad/

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights