1e ‘Tielenaartjes’ tegen parkeeroverlast centrum Tiel geplaatst

In de strijd tegen verkeers- en parkeeroverlast komen er kunststof paaltjes in de Ambtmanstraat en Vleesstraat/Gasthuisstraat. Wethouder Frank Groen heeft donderdag het eerste paaltje, samen met Avri medewerkers en in bijzijn van vertegenwoordigers van Hart van Tiel in de Ambtmanstraat geplaatst.

De kunststof paaltjes zorgen er voor dat automobilisten met vier wielen over de verkeersdrempel rijden en hun snelheid aanpassen. Door de paaltjes is het niet meer mogelijk om via de verkeersdrempels over de stoep of het fietspad te rijden. Op een aantal plekken houden de paaltjes ook het parkeren op de stoep tegen. De kunststofpaaltjes hebben de Tielse kleuren, geel en zwart.

Wethouder Frank Groen: “Het gedrag van sommige automobilisten loopt echt de spuigaten uit. We willen ook het signaal afgeven dat de automobilist in de binnenstad te gast is. De ‘Tielenaartjes’ zijn een tijdelijke maatregel om de verkeers- en parkeeroverlast aan te pakken. Op de langere termijn biedt de rioolvervanging in een aantal straten in de binnenstad mogelijk kansen om de inrichting aan te passen, veiliger en leefbaarder. Hierover gaan we in het najaar in gesprek met de bewoners en ondernemers in de binnenstad.”

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights