Sloop woningen aan Esdoornstraat Tiel bijna voltooid

De sloop van de 74 (duplex) woningen uit 1950 aan de Esdoornstraat en Meidoornstraat is bijna voltooid. Een grote berg puin moet nog door de sloper Rodenburg op het terrein verwerkt worden. Met dit puingranulaat wordt de bouwstraat aangelegd. Het overige granulaat wordt afgevoerd. De woningen waren eigendom van SVT opgegaan in KleurrijkWonen.

Aannemersbedrijf Van Kessel Wegenbouw gaat het terrein klaar maken voor de bouw van de woningen. Op enkele plekken moet de bodem gesaneerd worden.

De sloopwerkzaamheden zijn begin 2019 gestart. Ondanks de bescherming met groene doeken slaagden huismussen, een beschermde vogel, onder dakpannen nesten te bouwen en te broeden waardoor de sloop vertraging op liep.

Woningcorporatie KleurrijkWonen laat op deze locatie 56 sociale huurwoningen bouwen. De aannemer die de nieuwe woningen en appartementen gaat bouwen is KlaassenGroep B.V. uit Arnhem. Naar verwachting start KlaassenGroep november 2019 met de nieuwbouw. KlaassenGroep heeft ongeveer een jaar tijd nodig om de woningen te bouwen.

meer info:  https://www.kleurrijkwonen.nl/Project/esdoornmeidoornstraat/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights