Roparun doorkomst op het Plein Tiel

De Roparun estafetteloop kwam maandag 2e pinksterdag door Tiel. Op het Plein werden alle teams enthousiast onthaald. Het eerste van de 100 teams arriveerde omstreeks 06:00 uur en de laatste om 11:00 uur. Bezoekers konden bij cafe De Merckt een ontbijt kopen en ook deze opbrengst gaat naar het goede doel. Uit Tiel deden 2 teams mee: onder nr 166 het team van Ziekenhuis Rivierenland, voor de 5e maal en onder nr 242 het team van Waterschap Rivierenland, de Waterlopers. Daarnaast waren er nog 2 teams uit de regio, 356 De Betuwe Runners en 108 Stichting Move2ur uit Lienden. De regioteams zijn op de podiumwagen gehuldigd door wethouder Ben Brink en Waterschap bestuurder Henk Driessen.

Roparun is een estafetteloop van meer dan 560 km met de start zaterdag 8 juni in Hamburg en aankomst maandagmiddag 10 juni in Rotterdam. Ook Parijs was een en startplaats. Totaal waren er dit jaar 323 deelnemende teams. Een team bestaat uit hardlopers en begeleidende fietsers die elkaar aflossen. Het verzamelde geld is voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker.

Team Ziekenhuis Rivierenland

Team Waterschap Rivierenland

Team Betuwerunners

Team Move2ur

Roparun 2018 zie:  https://detielenaar.nl/nieuws/2018/05/roparun-doorkomst-en-huldiging-op-plein-tiel/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights