SamenLoop voor Hoop 1-2 juni in Tiel

Een deel van de organisatie in de tuin van de Maartenskerk

De Tielse Peggy van den Kerkhof (47) had nog nooit een groot evenement georganiseerd. Maar nu gaat ze dat dus wel doen, met haar hele ziel en zaligheid zou je kunnen zeggen als je haar hoort over dat evenement. Het is de eerste Tielse SamenLoop voor Hoop, een wandelestafette van 24 uur tussen zaterdag 1 juni 14:00 uur en zondag 2 juni 14:00 de hele nacht door.

Er wordt samen met lotgenoten stil gestaan bij kanker én het leven wordt gevierd. Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Elk team krijgt een kraam op de gezellige braderie waar spullen verkocht kunnen worden. De opbrengst van deze verkoop gaat naar KWF Kankerbestrijding. Het inschrijfgeld voor de lopers bedraagt 15 euro en dit komt geheel ten goede aan KWF Kankerbestrijding. Lopers worden geacht het paarse SamenLoop voor Hoop t-shirt te dragen. Paars, de kleur van Hoop.

Samen met Kim Vrij (32) hebben Peggy en een groep van 20 vrijwilligers ervoor gezorgd dat op die data op enkele honderden vierkante meters in de binnenstad voor de wandelmarathon én voor de kijkers van alles te zien en te doen zal zijn. Op een tijdelijk geschapen pleintje tussen kerk en stadhuis aan de Achterweg. Kinderen kunnen meedoen aan de Kinderloop, die begint ´s zondags om 10 uur en duurt 24 minuten.

Om alles in goede banen te leiden worden er Teamcaptain avonden georganiseerd, onder de tekst een beeldverslag van 27 maart.

Zusje
Vorig jaar overleed in Limburg Peggy´s zusje aan uitgezaaide borstkanker. Daar liep ze in juni samen met haar zoon en vrienden van haar zusje mee met de SamenLoop voor Hoop Weert. Zo kwam ze op het idee in Tiel ook zoiets te doen. Nee, ze had nog nooit een groot evenement helpen opbouwen. Al doende werd ze steeds enthousiaster. Wat haar verraste was de grote bereidheid van mensen die ze benaderde. Zo is er een enthousiast team ontstaan waarin iedere afzonderlijke commissie verantwoordelijk is voor een bepaald onderdeel van de organisatie. Denk hierbij aan logistiek, amusement, catering, kinderloop, eregasten, teamwerving en vrijwilligers.

´Pleintje´ tussen kerk en stadhuis
De organisatie heeft voor het evenement zo ongeveer het meest centrale punt in de binnenstad uitgezocht. Het is het ruime grasveld voor de Sint Maartenskerk aan de kant van het stadhuis. Daar wordt een groot podium opgebouwd waarop artiesten zullen optreden, waaronder Inspire, een Tiels gezelschap. De wandelaars lopen er tussendoor, langs de kerk en ook nog eens door de Ambtmanstuin. Een ‘rondje’ van ongeveer 800 meter.

Mensen die aan kanker hebben geleden of er nog tegen strijden zullen de eregasten zijn. Peggy: ‘’Wij hebben voor hen al allerlei interessante en plezierige dingen in gedachten, waaronder leuke workshops.’’

En wat te denken van Inge Sanders, de sneldichter van Tiel? Zo kunnen in de kerk bezoekers een bepaald thema noteren en bij haar brengen. Vervolgens gaat ze aan het sneldichten.

En verder gaat de opsomming van activiteiten. Een bierproeverij zal er zijn. Enzovoort, iedere keer schiet hen weer een ander evenement te binnen. Waaronder Fitness Voigt, die beloofd heeft zondagmorgen te komen om de slapers wakker te maken en met een eenvoudig ochtendgymnastiekje hun ledematen en wervelkolom soepel te laten worden.

Kaarsenceremonie
Als de avond valt worden kaarsen aangestoken waardoor de kaarsenzakken met daarop een persoonlijke boodschap het parcours verlichten. Dat zal op zaterdagavond omstreeks 22:00 uur zijn. Peggy: ‘’Een emotioneel moment waarbij iedereen even stil staat. We steunen elkaar, herdenken mensen die zijn overleden aan kanker en steken mensen die ziek zijn een hart onder de riem.’’ De kaarsenzakken zijn te verkrijgen via de teams, in het Toon Hermans Huis en bij Cardshop Tiel voor 5 euro.

Wil je ook meelopen of op een andere manier je steentje bijdragen aan dit evenement? Kijk voor meer informatie op http://www.samenloopvoorhoop.nl/tiel

Een deel van de organisatie in de tuin tussen Maartenskerk en Stadhuis. vlnr: Esmee Hendriks, Everina van Gameren, Stan van Velsen, Nicolette van der Horst, Peter Dikker, Peggy van den Kerkhof en Kim Vrij.

 

De Teamcaptains bijeenkomst 27 maart bij school de Regenboog

Het parcours Achterweg, Kerkplein en Ambtmanstuin. Op de parkeerplaats voor het stadhuis komt het podium.

Nadere info: https://samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/gelderland/tiel/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights