1ste AED voor Kapel-Avezaath

Bij Huize Poelzicht in Kapel-Avezaath hangt sinds kort een 24 uur per dag bereikbare AED. De AED is aangemeld bij HartslagNu. Daardoor krijgen Burgerhulpverleners bij een reanimatie een oproep met daarin de locatie en toegangscode van de AED en de locatie van het slachtoffer.

Cor Oostveen (Voorzitter Dorpsraad Kapel-Avezaath): “We hebben het streven om twee AED’s te plaatsen in Kapel-Avezaath. We zijn er trots op dat we de eerste AED nu hebben kunnen plaatsen en dat Reinder en Jetske de Haan van Huize Poelzicht enthousiast hun medewerking hebben toegezegd en een locatie aan hun prachtige restaurant beschikbaar stelde. Hierdoor is de AED goed zichtbaar vanaf de weg en centraal gelegen in ons dorp. Deze AED hebben we kunnen aanschaffen, dankzij een donatie van de Ver Steunfonds Bethesda Tiel. Voor de tweede AED zijn we nog bezig om de financiering rond te krijgen.”

Het plaatsen van een AED was een van de speerpunten van de Dorpsraad Kapel-Avezaath en is mogelijk gemaakt in samenwerking van Stichting HeartSafe Tiel. HeartSafe Tiel heeft als doel om in de gemeente Tiel een dekkend netwerk te maken van 24 uur per dag bereikbare AED’s met daaromheen een netwerk van Burgerhulpverleners. HeartSafe Tiel heeft de AED geleverd, de buitenkast beschikbaar gesteld en zorgt voor het beheer van de AED. Nicole Elstgeest (Voorzitter HeartSafe Tiel): “Geweldig om te zien dat we in samenwerking met dorpsraden en wijkverenigingen steeds meer delen van Tiel hartveilig kunnen noemen. Uiteraard zijn we ook blij met de steun van Geurt Kakebeen die namens onze sponsor Dekatec de technische aansluiting van de AED-buitenkast heeft verzorgd. Samen maken we Tiel hartveilig.”

Om de AED goed te laten functioneren is het belangrijk dat er voldoende Burgerhulpverleners zijn aangemeld. Bent u woonachtig in de omgeving van Huize Poelzicht en wilt u een gratis, door de gemeente Tiel gefinancierde, opleiding Reanimatie en AED volgen (1 avond), dan kunt u zich aanmelden op de website van HeartSafe Tiel (www.heartsafetiel.nl).

Op de foto: 

Bianca Looyschelder – de Weerd (Penningmeester Stichting HeartSafe Tiel, Nicole Elstgeest (Voorzitter Stichting HeartSafe Tiel), Reinder de Haan (Huize Poelzicht), Olof Kooij (Secretaris Dorpsraad Kapel-Avezaath) en Cor Oostveen (Voorzitter Dorpsraad Kapel-Avezaath)

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights