Erepenning Oudheidkamer voor Bert Leenders

 

Na afloop van de ledenvergadering van de Vereniging Oudheidkamer voor Tiel en Omstreken had voorzitter Martin van der Mark nog een verrassing in petto voor Bert Leenders, actief lid van de vereniging en tot voor kort eindredacteur van het verenigingsblad ‘De Nieuwe Kroniek’. Bert mocht uit handen van de voorzitter de erepenning van de vereniging in ontvangst nemen.

Bert Leenders werd in 2005 lid van de Historische Werkgroep Tiel die zich bezig houdt met het historisch onderzoek over Tiel en die publicaties daarover maakt. In dat kader schreef Leenders onder andere meerdere teksten voor het Biografisch Woordenboek van Tiel en de lustrumboeken van de Vereniging Oudheidkamer. Toen in 2011 een eindredacteur werd gezocht voor het verenigingsblad, meldde hij zich voor die taak. Enige tijd deed hij het werk alleen, maar spoedig wist hij een deskundige redactie naast zich te formeren. Samen met die redactie bracht hij najaar 2017 het fraaie werk ‘Zinderend Bleekveld’ tot stand.

Buiten de Oudheidkamer was Bert Leenders ook als schrijver actief. Hij werkte jarenlang mee aan De Zakengids en aan De Tielenaar. In de jaren 2011-2012 was hij een van de sturende krachten achter het succesvolle blad ‘Leven in Tiel’. De uitdrukking “Ik moet nog even een stukje schrijven” hoorde tot zijn vaste repertoire.

In zijn dankwoord stelde Bert Leenders zich bescheiden op. Hij wees er op, dat veel van datgene waar hij nu voor onderscheiden werd, te danken was aan een goede samenwerking met andere enthousiaste leden en dat de penning dus voor de hele schrijversgroep bestemd was. Hij gaat overigens nog steeds door met het leveren van bijdragen voor de diverse publicaties.

Emile Smit.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights