Doorgaande treinverbinding van Tiel naar Arnhem blijft

Het gevaar dat op termijn de rechtstreekse treinverbinding van Tiel naar Arnhem zou vervallen is geweken. De kans bestond dat reizigers naar Arnhem in de toekomst altijd in Elst zouden moeten overstappen op de sprinter van Nijmegen richting Arnhem om in Arnhem te komen. De minister vindt dat ProRail de kosten van verlenging van het perron waar de trein uit Tiel aankomt uit eigen zak moet betalen. ProRail wilde dat de provincie dat zou doen, maar die weigerde dat.

De nieuwe dienstregeling die op 9 december 2018 in gaat, is zelfs nog wat gunstiger. Er gaan in de ochtendspits op werkdagen meer treinen rechtstreeks naar Arnhem rijden. Wat blijft zijn de slechte overstaptijden voor reizigers die vanuit Geldermalsen naar Arnhem reizen. De wachttijd in Tiel blijft voor hen bijna een half uur. De vertrektijden van de nieuwe dienstregeling richting Arnhem wijzigen niet.

Hoewel ik niet over actuele cijfers beschik, merk ik uit eigen ervaring dat de verbinding van Tiel naar Arnhem steeds drukker en daardoor belangrijker wordt. Wist u overigens dat je tot en met 1 december met twee personen voor de prijs van een kunt reizen? Kijk hiervoor op www.ervaarhetov.nl

Op bus gebied zijn er vanaf 9 december enkele kleine wijzigingen. Kijk hiervoor op Arriva.nl

In de treinenloop en vertrektijden richting Utrecht komt vanaf Tiel geen verandering. De treinverbinding Geldermalsen – Dordrecht zal vanaf 9 december door R-net in plaats van Arriva geëxploiteerd worden.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights