Viering Dierendag en ponystal voor Hertenkamp Tiel

In het Tielse Hertenkamp is woensdag alvast dierendag gevierd. Voor de jeugd waren er allerlei activiteiten georganiseerd. Naast het spelen met en tussen de dieren konden ze dierenmaskers en mezenhuisjes maken.

Hein de Jong bij de fundering van de te bouwen ponystal

Op 20 oktober wordt in het hertenkamp de nieuwe ponystal in elkaar gezet. De daarvoor benodigde onderdelen liggen al een tijdje te wachten om geplaatst te worden. Dat wordt gedaan door een groep leden van de Tielse Rotary. De leiding is in handen van aannemer Wim van Helden uit Ophemert die lid is van de Rotary.

Bijna elk jaar verricht de Rotary zo´n soort karwei. Een andere belangrijke onderneming is het plaatsen van twee nieuwe bruggen over de gracht rond het hertenkamp. De gemeente heeft beloofd dat het vóór januari klaar is.

Ondanks de hitte en droogte deze zomer hebben de dieren goed ´overleefd´. Het bijvoeren met onder andere hooi heeft daarbij veel geholpen. Deze berichten zijn door voorzitter Hein de Jong in een nieuwsbrief aan alle vrijwilligers gestuurd. ´Aan het begin van het nieuwe seizoen´, schrijft hij. ´Tijd om jullie op de hoogte te brengen van de stand van zaken. in het park.´

Van de vele schapen-en geitenlammeren die in het voorjaar zijn geboren zijn er veel overgegaan naar nieuwe eigenaren.´Om overbevolking en inteelt te voorkomen. Hetzelfde geldt voor het de laatste maanden te groot geworden koppel kippen. We blijven op de toekomst gericht want vorige week al is er een bok bij de landgeiten geplaatst en binnenkort arriveert ook een bok voor de Jacobsschapen, een voor de Racka’s , een voor de Ouessant schaapjes en een voor het Romanov schaap.´

Kune Kune

De twee Kune Kune varkentjes – iedereen vindt deze aanwinst grappig – vermaken zich prima en gedijen uitstekend.

In de volière zijn vier nieuwe grasparkieten toegevoegd. Ze waren geschonken. Het aantal pauwen is uitgebreid tot vier. Er bestaat een plan om een grote volière te bouwen voor onder andere de pauwen, parelhoenders en ander wat groter gevogelte. De volière gaat waarschijnlijk gesitueerd worden in de hoek achterin, net naast de nieuwe ponystal.

Er zijn twee nieuwe herten geboren. 

De Jong eindigt zijn nieuwsbrief met te zeggen dat een vakkundige paardendierenarts twee oude pony´s van hun gebitsproblemen afgeholpen heeft.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights