Rotaryclub Tiel-Waalstreek helpt hertenkamp

´Handjes´ nodig voor in elkaar zetten ponystal

Wat zou er nou omgaan in zo´n paardenhoofd? Zijn een hele groep mannen en vrouwen in de weer om voor hen een ponystal in elkaar te zetten. Allemaal Rotarians, leden van de Rotaryclub Tiel-Waalstreek. Van de 37 leden die ze hebben waren er een 15-tal aan het werk, bijgestaan door enkele vrijwilligers van het hertenkamp.

Misschien is ´onverstoorbaar´ het woord dat van toepassing was op die pony´s. Toen de ponystal al op menslengte opgetrokken was, kwamen er een paar meisjes met twee pony´s aanzetten en gingen met de toekomstige bewoners op de gevoelige plaat.

De dieren keken strak voor zich uit en wachtten op de meisjes om weer een rondje voort te sjokken over het ´kamp´. Op een kort afstandje keken de witte en bruine alpaca vanaf hun heuvel naar het schouwspel. De bruine – een gespierd mannetje – is nieuw. Beide dieren zijn (nog) geen stel. Ze kijken de kat uit de boom. En zo is er wel meer gebeurd in en voor het hertenkamp. Ook de Nubische geiten (met de aandoenlijk lange flaporen) zijn met meer.

Elk voor- en najaar hebben er grote veranderingen in het hertenkamp plaats. Zo werd vandaag behalve de ponystal ook het dak van het schuurtje bij het ´landgeitenweidje´ drastisch gerenoveerd.

Elk jaar heeft de rotaryclubTiel-Waalstreek een doe-dag. Als je het weet kun je een verzoek indienen voor een project waar deskundige hulp voor nodig is. De ponystal werd door het bestuur van het hertenkamp als bouwkpakket gekocht. Duidelijk werd al gauw dat zoiets niet makkelijk in elkaar te zetten is. Dus werd aangeklopt bij Tiel-Waalstreek. ´Ze vroegen om handjes´, zei aannemer Wim van der   Helden uit Ophemert die de leiding had. Hij was enthousiast over het uitgezochte hout – Douglas, lariks op z´n Nederlands. ´Sterk spul. Als zo´n pony een keer achteruit trapt, moet hij er niet doorheen gaan…´

Debby de Klerk van de pr-commissie keek de drukte met vrolijk gelach aan. Ze had met de organisatie veel te maken gehad. Daarna ging ze naar de andere kant van het hertenkamp om een viertal houtplaten te schilderen met een soort carboleum. De platen zijn nodig om kippen te beschermen in geval er weer eens vogelgriep uitbreekt. Dan kunnen ze achter de platen in dekking gaan.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights