Foto posters op bakkerij ramen en vee hekwerk bij bakker van Ooijen Tiel

Dat is ook iets voor ons dachten bakker Gerard en Magda van Ooijen uit de Westluidensestraat. Afgelopen zomer zijn een aantal stegen mede op initiatief van Waardevol Tiel en SubTiel / Hart van Tiel opgeknapt met onder andere foto panelen. Op de Tolhuiswal is de ingang van de bakkerij en op een 3 tal ramen prijken nu foto’s uit 1904 van de toenmalige bakkerij. Op 2 andere ramen kijk je in de winkel waar op dat moment de “kermiskoek’ wordt gekocht.

Video:

Om het geheel nog aantrekkelijker te maken is aan smid Wilco Honders gevraagd het vee hekwerk, wat op de Ophemertsedijk staat, na te maken en aan de muur te bevestigen. Op de Ophemertsedijk langs de Waal was vroeger een aanlegplaats voor vrachtschepen en aan het hek kon het vee tijdelijk gestald worden.

De bekende paarden familie Versteegh had met een aantal anderen recent het ludieke idee om hun paarden en pony’s even aan het vee / paarden hek te stallen.

Sinds 2015 staat de kermiskoek op de Unesco erfgoedlijst. Om op die lijst te blijven moet je wel actief met het product bezig zijn. Mede daarom is er een nieuwe stichting opgericht: Stichting Behoud Traditie van de Tielsche Kermiskoek. Meer producten zullen worden gepresenteerd onder de naam “Anno 1840′ het jaar van ontstaan van de Kermiskoek.

meer info:  http://www.kermiskoek.nl

zie ook:  https://detielenaar.nl/nieuws/2018/09/1ste-veiling-tielsche-kermiskoek-brengt-550-euro-op/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights