Prins Bernardsluizen Tiel weer open met beperkingen

Prins Bernardsluizen bij Tiel deels weer beschikbaar voor scheepvaart,

Zondag 5 augustus heeft Rijkswaterstaat de Bernhardsluizen bij Tiel gestremd voor de scheepvaart. Reden daarvoor was dat er extra water via de sluis naar de Lek geleid moet worden om verzilting tegen te gaan. De stroming die daardoor werd verwacht zou een gevaarlijke situatie voor de scheepvaart kunnen zijn.

Vandaag zijn bij de Prins Bernhardsluizen metingen naar de stroming uitgevoerd. Daaruit blijkt deze stroming minder groot dan verwacht. De scheepvaart kan deels weer gebruik kan maken van de sluis. Bij de toegang tot de sluis komen tekstkarren die schippers waarschuwen voor de extra stroming en er is slechts één schip tegelijk in de sluiskolk toegestaan. De scheepvaart is hierover geïnformeerd.

De scheepvaart heeft in de loop van de maandagavond de Bernhardsluis in gebruik genomen

zie ook de stremming:

https://detielenaar.nl/nieuws/2018/08/prins-bernhardsluizen-gestremd-om-verzilting-westen-tegen-te-gaan/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights