Trappen Waalkade Tiel stand van zaken

De betonnen trappen zijn aangebracht, de putten voor water en elektra vernieuwd.

De betonnen stroken langs het voetpad aan de bovenzijde moeten nog worden gestort.

De trapleuningen en zijkanten van de trappen worden gemaakt van Cortenstaal. Door roestvorming krijgen zij een bruine uitstraling dichte oxidehuid en behoeven geen onderhoud. Het wordt zo laat mogelijk aangebracht, vlak voor Appelpop, zodat er geen vlekken op het beton ontstaan.

De schuine zijden / grondstroken tussen de trappen moeten nog ingezaaid worden maar door de droogte is dat nog niet mogelijk.

Het is de bedoeling dat de hekwerken tot 24 augustus blijven staan.

Deze werkzaamheden maken deel uit van fase 1 van de herinrichting van de Waalkade. De aanbesteding van het grootste deel van fase 1, vernieuwen van de loswal / kademuur en het aansluitende deel van de Waalkade, is niet binnen de begroting afgerond. Er zijn nog onderhandelingen met de aannemers bezig en hopelijk in september een overeenkomst. Voorjaar 2019 kan dan begonnen worden. De plannen voor fase 2, grofweg de huidige parkeerplaats, moeten nog worden gemaakt.

zie ook:

https://detielenaar.nl/nieuws/2018/06/aanleg-trappen-waalkade-tiel/

 

https://detielenaar.nl/openbare-ruimte/2018/02/herinrichten-waalkade-en-kademuur-wordt-duurder/

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights