Kindercorsoschool voor de jeugd

Voor de jeugd in de basisschoolleeftijd was er op zaterdag 26 mei de Kindercorsoschool in de plakhal aan de Papesteeg. Het was alweer de derde keer dat het Fruitcorso dit bijzondere evenement voor de jeugd organiseerde. De voorgaande twee edities waren zeer succesvol. Aan het eind van de middag kregen alle deelnemers een diploma.

Tekst gaat door onder de video

Doel is om kinderen enthousiast te maken voor het corso. De jeugd leert op een eenvoudige en speelse manier hoe ze in september hun wagentje, fiets, enz. kunnen beplakken en versieren. Voor de ouders/begeleiders is er een apart programma, waarbij vooral aandacht wordt besteed aan het maken van een mini-kunstwerk. De organisatie is in handen van de commissie Kindercorso.

Het kindercorso is al jaren een niet meer weg te denken onderdeel van het Fruitcorso. Elk jaar lopen of rijden er ongeveer honderd kinderen mee met versierde voertuigen of kunstwerken. Nu het evenement al een aantal jaren op de lijst van Immaterieel Erfgoed staat is er extra aandacht om het corso te laten beleven door de jonge generatie.

Het Kindercorso loopt mee in de corsostoet op 15 september. Voorafgaande zijn er ook ophaaldagen en is er een plakdag. Info: www.fruitcorso.nl

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights