Kookwinkel Oostendorp Tiel wordt Hofleverancier

Overhandiging oorkonde in bijzijn van de fam Oostendorp

Vrijdag 25 mei overhandigde burgemeester J. Beenakker aan kookwinkel Oostendorp het predicaat ‘bij Koninklijke beschikking Hofleverancier’. Dit familiebedrijf, met een breed aanbod aan huishoudelijke artikelen, bestaat dit jaar honderd jaar.

Sinds de start door de familie Oostendorp in 1918 is het bedrijf gevestigd in de Waterstraat in Tiel. Naast de eigen bedrijfsvoering is het echtpaar Ingrid Oostendorp en Huub Blom altijd erg actief betrokken bij het reilen en zeilen in de stad. Vermeldenswaard is te noemen de rol die de familie Oostendorp tijdens de oorlog heeft gespeeld, vader en drie zoons waren actief in het verzet onder meer bij het laten vluchten van geallieerde piloten.

De huidige eigenaar is de kleindochter van de heer W.H. Oostendorp, die de Smederij in 1918 overnam van de weduwe mevrouw H.G.J. van Baars. Naast de smederijwerkzaamheden begon de familie met de verkoop van huishoudelijke artikelen.

Erepenning

Vader Jan Oostendorp ontving voor zijn maatschappelijke betrokkenheid de Erepenning der Stad Tiel.

mei 1998, erepenning voor Jan Oostendorp.

 

 

 

Ook dochter Ingrid Oostendorp is al vele jaren maatschappelijk actief binnen de gemeente Tiel en zet zich in voor het verlevendigen van de binnenstad. Zo is zij de drijvende kracht achter de jaarlijkse organisatie van de kindervrijmarkt en Oranje-activiteiten.

De onderneming Oostendorp sponsort verschillende Tielse goede doelen en vrijwilligersactiviteiten.

Hofleverancier

Het komt weinig voor dat een bedrijf dit predicaat krijgt. Samen met Schiltmans, Van Luijn Natuursteen BV, Blijdesteijn Mode, Vliegenthart en bakkerij Van Ooijen is Oostendorp één van de weinige Tielse bedrijven die deze eer te beurt valt.

Het predicaat is een Koninklijke onderscheiding voor kleine en middelgrote bedrijven, die niet noodzakelijkerwijs ook aan het Hof hoeven te leveren. Het gaat om bedrijven van tenminste honderd jaar oud met een zeer goede reputatie in de regio. Zij onderscheiden zich door kwaliteit, soliditeit en continuïteit (bron: www.hofleverancier.com)

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights