Tiel heeft nieuw college

De vorming van een nieuwe coalitie voor de gemeente Tiel is klaar. PvdB, VVD en PvdA leggen momenteel de laatste hand aan het coalitieakkoord. Op woensdag 30 mei ondertekenen zij het akkoord, waarna zij het verspreiden onder de raadsleden en het online te lezen is. In een extra raadsvergadering op dinsdag 5 juni lichten zij het akkoord toe en gaan zij hierover in gesprek met de raad.

Tijdens deze extra raadsvergadering worden ook de wethouders geïnstalleerd. Marcel Melissen (VVD) en Ben Brink (PvdA) blijven nog vier jaar wethouder. Henk Driessen (CDA) en Laurens Verspuij D66) maken plaats voor twee nieuwe wethouders van de PvdB. Dat zijn de raadsleden Carla Kreuk en Frank Groen jr. Op 5 juni worden zij tijdens de extra raadsvergadering geïnstalleerd. Demissionair wethouder Marcel Melissen was ook gekozen als raadslid. Zijn plaats wordt ingenomen door Bart van Gurp, die ook in de vorige raadsperiode al raadslid was. Bij de PvdB nemen Tessa Wagensveld en Toos Vosselman de plaatsen in van Carla Kreuk en Frank Groen.

Sociaal domein belangrijk speerpunt

De afgelopen week hebben de partijen uitgebreid gesproken over het sociaal domein. Het gezamenlijke uitgangspunt is dat iedere inwoner die zorg nodig heeft, deze zorg ook krijgt. Om deze belofte de komende jaren waar te kunnen maken, reserveren de partijen een budget om tekorten op te kunnen vangen. De drie partijen zijn ook het eens over de andere speerpunten en de investeringen voor de komende vier jaar.

Coalitieakkoord op website

Vanaf woensdagavond 30 mei staat het coalitieakkoord  op de website van de gemeente Tiel.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights