Gezellig koffie drinken voor het Toon Hermans Huis Tiel

TIEL  Op 6 februari werd bij veel particulieren en bedrijven koffie gedronken voor het goede doel. Dat goed doel was het Toon Hermanshuis in Tiel. De Tielenaar was bij zo’n bijeenkomst waar het gezellig was en informatie gegeven werd over het inloophuis voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten. En natuurlijk was er ook een collectebus.

Het Toon Hermans Huis Tiel (THHT) voorziet in een behoefte. Het is al drie jaar een druk bezochte ontmoetingsplaats voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker en hun naasten. Zij vinden er steun, een uitgebreid aanbod aan passende en leuke activiteiten, deskundigen die informatie verschaffen en met wie je in gesprek kunt over onderwerpen of gevoelens die met je ziekte te maken hebben. ”Ik trof er mensen, die precies begrijpen wat me is overkomen en hoe ik me voel. Toen ik daar vertrok was ik opgetogen. Ik voelde me misschien wel weer even gelukkig en ga zeker weer terug”, laat een bezoeker optekenen in een informatiebrochure over het THHT.

Het bestuur en de veertig vrijwilligers willen niet dat geld een drempel is voor mensen om het inloophuis te bezoeken. Daarom wordt er slechts een bescheiden bijdrage gevraagd voor het deelnemen aan de activiteiten en verrichten de veertig gastheren en vrouwen en de activiteitenbegeleiders en deskundigen hun werk belangeloos. Niettemin kost de exploitatie flink wat geld en is het een voortdurende zorg om de inkomsten en uitgaven in evenwicht te houden. Gelukkig zijn veel particulieren, bedrijven en instellingen in het werkgebied van ziekenhuis Rivierenland overtuigd van nut en noodzaak van het THHT en krijgt het veel financiële en materiële steun.

Koffie voor het goede doel

Een nieuw initiatief om financiële steun te verkrijgen zijn de koffie-ochtenden. Het Toon Hermans Huis nodigde iedereen uit de regio uit om een keer per jaar koffie te drinken voor het goede doel. Doel is naast het inzamelen van geld ook de activiteiten van het THHT nog beter bekend te maken. Gastvrouwen nodigen buren, kennissen en familieleden uit om onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers gezellig samen te zijn. Het THHT heeft een speciale koffiekit samengesteld met daarin wat lekkers, informatie, koffiebekers en een spaarpot. De bedoeling is dat de gasten tijdens de bijeenkomst wat in de spaarpot stoppen. De kit kost voor particulieren 20 euro en voor bedrijven, want die kunnen ook meedoen, 100 euro.

Op 6 februari waren er in heel de regio koffieochtenden. Eén was er bij Annetje van Kappen op de Hanzehof. De Tielenaar mocht daar bij zijn. Het was daar heel gezellig. 10 Dames en twee heren deden er aan mee. Veel van de aanwezigen hadden in hun directe omgeving ook te maken gehad met kanker. Allen vinden het heel belangrijk dat er een Toon Hermanshuis in de regio is. Drie dames hadden hun partner door de ziekte verloren. De meesten aanwezigen waren wel eens in het inloophuis geweest. Anderen werden enthousiast en gaan binnenkort een kijkje nemen. Want iedereen is daar welkom. Een mevrouw, die binnenkort naar Tiel verhuist, heeft het plan om zich als gastvrouw aan te melden. De bijeenkomst bleek een schot in de roos. Vriendinnen ontmoeten elkaar en nieuwe contacten werden gelegd. Sonja een van de gasten en gastvrouw van het THHT had wat bedrijven gebeld om mee te doen aan de koffie-actie. “Ik moest wel even praten, maar bijna alle bedrijven reageerden positief. Verschillende bedrijven gaan de collectebus bij hun receptie of een andere strategische plek neerzetten. Heel mooi dat we zoveel steun krijgen. Vrijwel iedereen vind het THHT belangrijk en wil dat het blijft bestaan.”

Het Toon hermans Huis Tiel vindt u op de bovenste etage van gebouw De Bron aan de Lingedijk 58 in Tiel.
Ga in het gebouw linksaf en dan de trap op. Het telefoonnummer is 0344 606459, de openingstijden zijn op dinsdag van 10 – 21.00 uur en op woensdag en donderdag van 10.00 -17.00 uur. Meer info: www.thht.nl

Een korte video:

 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights