Burgerweeshuis Schoolschaaktoernooi Tiel

Door Jan Bouwhuis op woensdag 24 januari 2018, geplaatst in Nieuws, Foto.

Schaken leeft in Tiel!

Op woensdag 23 januari vond in basisschool De Moespot in Tiel het 10e Burgerweeshuis schaaktoernooi voor schoolteams plaats. Dankzij de sponsoring van Stichting Burgerweeshuis streden maar liefst 26 teams van vier spelers om de felbegeerde trofee, in dit door de Schaakvereniging Rivierenland georganiseerde toernooi. Vanwege het 10-jarig jubileum werd het toernooi geopend door wethouder Henk Driessen van Sport.
Het toernooi zelf was ongekend spannend. De jongens en meisjes gingen er keihard tegenaan. Na vijf van de zes rondes konden maar liefst vijf teams nog aanspraak maken op de overwinning. Uiteindelijk werd De Blinker 1 uit Kerk Avezaath met vijf punten uit zes partijen de verdiende kampioen. De Rotonda 2 eindigde als tweede met 4,5 punt en de Johannesschool als derde ook met 4,5 punt. De prijzen werden uitgereikt door Flipje en door mevrouw De Rooij van de Stichting Burgerweeshuis.

voor video zie:  http://www.tielenaar.nl/nieuws/video-burgerweeshuis-schoolschaaktoernooi…

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights