Ambassadeursspeld voor Tenny van den Berg van Body-Dynamics Tiel

Door Bert Leenders op dinsdag 19 september 2017, geplaatst in Nieuws, Foto.

Maandag 11 september was er een klein feestje bij sport- en gezondheidscentrum Body Dynamics van Tenny van den Berg. Vijftig jaar geleden begon Tenny met het geven van sportlessen in Tiel en al snel begon ze haar eigen centrum. Naast haar werk binnen Body Dynamics deed Tenny al die tijd met haar kennis en kunde veel voor de Tielse gemeenschap. Daarvoor kreeg zij van wethouder Henk Driessen de ‘ambassadeursspeld’ met de beeltenis van Flipje, een gemeentelijk presentje voor inwoners die zich voor de lokale gemeenschap hebben ingezet.

Na het voltooien van haar CIOS – opleiding in Arnhem ging Tenny in Tiel aan de slag als docent lichamelijke opvoeding. Na het volgen van diverse aanvullende opleidingen startte zij haar eigen bedrijf. Eerst in gehuurde zalen en vanaf 1999 in haar eigen Sport- en Gezondheidscentrum Body-Dynamics. In het begin lag het accent op moderne groepsdansen. Later kwamen daar een scala aan andere fitness en gezondheidstrainingen bij.

Rode draad was al die jaren fit blijven of nog fitter worden door gezond en plezierig bewegen. In de vijftig jaar dat Tenny actief is, hebben vele duizenden inwoners van Tiel en de regio les van haar gehad. Van veel gezinnen hebben twee en soms zelf drie generaties haar sportschool bezocht. Voor Tenny was haar werk haar hobby maar ook meer dan een manier om geld te verdienen.

Zij toonde steeds een grote maatschappelijke betrokkenheid. De gemeente en andere organisaties klopten nooit tevergeefs bij haar aan bij een verzoek om met een groep een activiteit meer luister bij te zetten of een gevarieerd programma te maken voor een speciale doelgroep. Zij behoorde met een afvaardiging van haar ‘school’ tot de vaste crew, die met de Tielse deputatie voor de Hanzedagen mee ging naar Duitsland en Zweden om daar een Tielse bijdrage aan het Hanzedagenprogramma te verzorgen.

De laatste jaren hebben haar beide kinderen Youi en Autumn veel van haar werk voor Body Dynamics overgenomen en besteedt ze haar tijd vooral aan het stimuleren van en daadwerkelijk gezond bewegen van ouderen. Wekelijks geeft ze instructies in de beweegtuin van Passewaaij en les in ‘De Vier Gravinnen’, de Kranshof en in Passewaaij.
Voor de gemeente Tiel vormde dit alles een reden om Tenny in het zonnetje te zetten. Namens de gemeente kwam wethouder Driesen haar verrassen met de ‘ambassadeursspeld’ met de beeltenis van Flipje. Ook kreeg zij een tinnen appel. Haar team had daarbij voor een passende en smakelijke taart gezorgd.
Voor Tenny betekent deze mijlpaal geen einde van haar sportieve werk in Tiel. Zij gaat door met de senioren en is met haar kinderen al jaren bezig met de voorbereiding van een groot en modern gezondheidscentrum in Passewaaij. Daar is in deze wijk grote behoefte aan. Aanvankelijk had ze dit willen vestigen in het geplande wijkcentrum. Nu dat er in de oorspronkelijk geplande vorm niet komt heeft Tenny de plannen aangepast. Het gezondheidscentrum dat haar kinderen straks gaan exploiteren komt nu op het terrein bij de nieuwe wielerbaan. Wethouder Driessen is in zijn nopjes met dit initiatief: ‘In Passewaaij is daar behoefte aan en het is een mooie aanvulling op het nieuwe wielercentrum dat daar binnenkort geopend wordt.’ Als alles meezit heeft Tenny met haar team volgend jaar opnieuw een feestje wanneer het nieuwe centrum geopend wordt.

1988 Dansgroep welke optredens ging verzorgen tijdens de Hanzedagen1988 Dansgroep welke optredens ging verzorgen tijdens de Hanzedagen2006 Tenny in actie bij een 'rug' project2006 Tenny in actie bij een ‘rug’ project20072007Presentatie beweegtuin PassewaaijPresentatie beweegtuin Passewaaij

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights