Pand Wandellust aan de Peppellaan Tiel weer in gebruik

Door Jan Bouwhuis op dinsdag 8 augustus 2017, geplaatst in Nieuws, Foto.

Op 14 februari jl. besloot het college dat wandelsportvereniging Wandellust het pand aan de Peppellaan 6 in Tiel Oost per 1 april niet meer mocht gebruiken. Het college wilde het pand wel behouden voor buurt- en wijkactiviteiten.
Er is gezocht naar een geschikte organisatie om activiteiten te organiseren en het gebouw te beheren. Een aantal bewoners van de Bomenbuurt heeft Stichting Clubhuis Tiel opgericht. Deze stichting heeft de gemeente  gevraagd of zij het pand mag beheren. Deze vraag werd ondersteund met 620 handtekeningen uit de buurt welke op 26 juni aan de wethouder zijn overhandigd.

Het college heeft nu besloten dat Stichting Clubhuis Tiel het pand zonder tegenprestatie mag gebruiken. Alle afspraken en regels rond het gebruik staan in een ingebruikgevingsovereenkomst. Deze wordt getekend door de stichting en wethouder Melissen.
De stichting krijgt €22.500,- om de meest belangrijke gebreken te repareren en activiteiten op te starten. Dit wordt gedekt uit de posten onvoorzien (€12.500,-), wijkbudget (€5.000,-) en burgerparticipatie (€5.000,-). De gemeente betaalt gas, licht en water. Hiervoor wordt € 6.830,- per jaar opgenomen in de conceptbegroting 2018.
Er wordt nog gekeken welke mogelijkheden er zijn binnen de Drank- en Horecawet om een succesvolle exploitatie van het pand mogelijk te maken.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights