Nieuw bestuur en fotolijst met naamgevers schokker Neeltje Jantje Tiel

Door Jan Bouwhuis op maandag 10 juli 2017, geplaatst in Nieuws, Historie, Foto.

Het nieuwe bestuur van de Stichting tot behoud van de Waalschokker Neeltje Jantje nam zaterdagavond een fotolijst in ontvangst met daarin foto’s van de naamgevers van de schokker.

Het nieuwe bestuur bestaat uit: Voorzitter   Marianne Daalderop, Secretaris Roemer Daalderop, Penningmeester Jaap van Kuppeveld, Algemeen bestuursleden Charles Bonnet en Rob Edelbroek  (niet aanwezig op de foto).

Directe nazaten van de naamgevers, het ouder echtpaar Wout en Truida de Heus waren samen met Jan en Toos Ridt-Rietman naar de ligplaats in de Tielse Haven gekomen om de lijst te overhandigen. Allen hebben vroeger nog gevaren met dit schip toen het nog als visserschip in gebruik was. 

“Neeltje Jantje” is één van de laatst overgebleven waalschokkers in Nederland. Een waalschokker is een boot waarmee tot ongeveer het midden van de 20e eeuw op de Maas, Waal en Boven-Rijn werd gevist op zalm en paling. Door de ontwikkeling van meer moderne vangsttechnieken en de achteruitgang van de visstand in de grote rivieren verdwenen de Waalschokkers langzaam maar zeker uit beeld.

voor nadere info zie:  http://www.neeltjejantje.nl/

Juli 2012  Erkenning als varend monument voor Neeltje JantjeJuli 2012 Erkenning als varend monument voor Neeltje Jantje

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights