Feestelijke heropening Werkzaak in Geldermalsen

Door Bert Leenders op maandag 19 juni 2017, geplaatst in Nieuws.

Donderdag opende de voorzitter van Werkzaak Rivierenland Corry van Rhee-Oud Ammerveld samen met de directeur van Werkzaak Elfriede Boer de uitgebreide en totaal gerenoveerde vestiging van Werkzaak in Geldermalsen.
De grootste vestiging van Werkzaak aan de Poppenbouwing 18 is met bijna waar 400 medewerkers het paradepaardje van Werkzaak Rivierenland. Er werken meer dan 100 Tielenaren. Het is een open en transparant bedrijfspand met volledig gerenoveerde productiehallen, een nieuw kantoor en een bedrijfsrestaurant. In dit gebouw wordt blijvend werk geboden aan de mensen die kansloos zijn om in het gewone bedrijfsleven aan de slag te kunnen. Anderen leren er ontdekken dat werken best leuk kan zijn en je volwaardig lid maakt van de samenleving. Weer anderen komen er tijdelijke om hun talenten te ontdekken, arbeidsritme op te doen en hun vaardigheden te ontwikkelen. Bij Werkzaak in Geldermalsen is veel aandacht voor een gezonde leefstijl. Medewerkers kunnen in het bedrijfsrestaurant gezond eten kopen, roken wordt ontmoedigd en voldoende bewegen gestimuleerd. In de sfeerrijke tuin zijn diverse beweegattributen geplaatst zoals een tafeltennistafel, een evenwichtsbalk en een fit voor werk parcours om oefeningen te doen.

De opening werd bijgewoond door 150 mensen. Onder hen onder veel vertegenwoordigers van bedrijven, waar medewerkers van Werkzaak werken en bestuurders van gemeenten. De bekende schaatser Eric Hulzebosch hield een inspirerende inleiding. Eric vertelde zijn levensverhaal. Door leerproblemen had hij tijdens zijn jeugd een ontwikkelingsachterstand opgelopen. Met veel wilskracht en met hulp van anderen wist hij zich te ontwikkelen tot een succesvol schaatser en zakenman. Hij riep werkgevers op om de mensen van Werkzaak een kans te geven in hun bedrijf.

Zaterdag 17 juni was er voor relaties, familie en bekenden van medewerkers en andere geïnteresseerden een zeer druk bezocht open huis. Medewerkers van Werkzaak die nu bij bedrijven werken keken daarbij hun ogen uit.
De vestiging in Geldermalsen is in 1992 geopend en was toen een modelbedrijf. Sindsdien is het werkpakket grondig gewijzigd en was het bedrijf door talloze verbouwingen en veranderingen in de doelgroep, het beleid en werkpakket niet meer doelmatig. Bovendien voldeden de werkruimten en arbeidsplekken niet meer aan de hedendaagse eisen. De behoefte om het aantal vestigingsplaatsen van Werkzaak te beperken maakte tevens een uitbreiding van het bestaande gebouw noodzakelijk.
Donderdag 15 juni bezochten bijna 150 mensen de opening van het nieuw pand van Werkzaak Rivierenland.
De kosten van de uitbreiding en renovatie heeft Werkzaak uit eigen middelen kunnen betalen. Tijdens de verbouwing hebben de medewerkers van Geldermalsen tijdelijk in Zaltbommel in een gehuurde bedrijfshal gewerkt. Werkzaak heeft nu in het werkgebied dat met uitzondering van Lingewaal en voor een deel van het takenpakket West Maas en Waal het gehele gebied van de Regio Rivierenland omvat twee vestigingsplaatsen namelijk Tiel en Zaltbommel. Werkzaak biedt werk aan ongeveer 1400 medewerkers en is daarmee de grootste werkgever in het Rivierengebied. Het merendeel van de medewerkers in in dienst van Werkzaak maar werkt bij gewone bedrijven.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights