75000 euro voor Vrienden Ziekenhuis Rivierenland Tiel na Roel Boerma Loop

Door Jan Bouwhuis op zondag 26 maart 2017, geplaatst in Nieuws, Foto.

TIEL De leden van het Roparunteam 166 van Ziekenhuis Rivierenland keken verbaasd op, toen na afloop van de Roel Boerma Loop van Astylos zondag plots een enorme verrassing bleek: de moederstichting Roparun Palliatieve Zorg uit Rotterdam stelt 50.000 euro beschikbaar aan projecten van de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland.

Na afloop van de Roel Boerma Loop –op en rond het ziekenhuisterrein- maakte ook de stichting Vrienden de opbrengst van de jaarlijkse Lampjesactie én de Roel Boerma Loop van atletiekvereniging Astylos bekend: 25.000 euro. In totaal is er dus 75.000 euro voor kankerpatiënten beschikbaar. De loop op zondag bracht met 302 deelnemers 1675 euro op.

Onder de projecten die Roparun nu steunt zijn ook de elektrische fietsen voor mensen die chemokuren in het Tielse ziekenhuis ondergaan. De Fonkelfietsen zijn bovendien doel geweest van de afgelopen Lampjesactie van de stichting Vrienden. Patiënten van Ziekenhuis Rivierenland kunnen de fietsen lenen, zodat ze tussen de kuren door gezondheid in de buitenlucht opdoen en bewegen.

 

Roparunteam 166 brengt jaarlijks geld bijeen voor het ziekenhuis, als bijdrage in projecten die het leven voor kankerpatiënten veraangenamen. Dat doet de stichting Vrienden eveneens al vele jaren, beiden vonden elkaar dus tijdens de Roparun, een benefietloop die door Astylos wordt georganiseerd met een opbrengst die aan de stichting Vrienden wordt geschonken.

De stichting Roparun Palliatieve Zorg heeft besloten een aanvraag van de stichting Vrienden vanwege die trouwe acties van Team 166 te honoreren. Het geld wordt gebruikt voor mede aankopen van Fonkelfietsen, het houden van 6 workshops Look Good Feel Better (hoe zie ik er als kankerpatiënt toch leuk uit), kookworkshops en een kookboekje voor kankerpatiënten.

De Roparun voert vanaf zaterdag 3 juni van Parijs naar Rotterdam in een marathon die maandag 5 juni eindigt. Ook ’s nachts wordt er gelopen. Het Tielse Roparunteam 166 is 30 personen sterk en omvat niet alleen marathonlopers maar ook chauffeurs, fietsende begeleiders en verzorgers. Veel van de Roparunners werken in het ziekenhuis.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights