Terugblik op het jaar 2016 in Tiel; februari

Door Bert Leenders op woensdag 28 december 2016, geplaatst in Nieuws, Historie. Tiel, 11 februari.  Stort beton 1e deel onderste verdieping parkeergarage Westluidense Poort.Tiel, 11 februari. Stort beton 1e deel onderste verdieping parkeergarage Westluidense Poort.

Om de stad aantrekkelijker te maken voor bewoners en bezoekers gaat de gemeente voortvarend te werk. De bouw van het cultuurcluster is in volle gang. Ondertussen worden ook plannen ontwikkeld voor de Echteldse dijk, de Waalkade en de aanleg  van een parkeerterrein tussen Fabriekslaan en Echteldsedijk.  In februari wordt bekend dat er ook belangrijke stappen zijn gezet om de Burense Poort, ook wel de winkelpoort genoemd aan te pakken. Als eerste stap heeft de gemeente het pand van ABN-AMRO gekocht en afspraken gemaakt met Albert Heijn over verbouw en uitbreiding van de winkel aan de Veemarkt / Molenstraat.  ABN-Amro gaat het pand eerst nog drie jaar huren voordat de gemeente er over kan beschikken. Ondertussen werkt Albert Heijn aan de voorbereiding van het verbeteren van de parkeersituatie ter plekke en zal de gemeente een eerste ontwerp maken voor de inrichting van de openbare ruimte in het plangebied.

De verwachting is dat we door de klimaat verandering steeds vaker te maken krijgen met hevige regenval en extreem hoge waterstanden in de Waal. In 2016 hebben we daar weinig van gemerkt. Hevige stortbuien, die voor wateroverlast zorgen,  blijven Tiel bespaard. De waterstand in de Waal was daarnaast een groot deel van het jaar uitzonderlijk laag. Op de Waalkade stond alleen in februari een weekeinde een beetje water.   

Tom van Oostrum wordt door de pers gekozen tot beste politicus van het jaar 2015. Van Oostrum is fractievoorzitter van het CDA en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Tweede bij deze jaarlijkse verkiezing werd Nathan Gradisen (PvdA). Nieuwkomer Frank Groen (PvdB) werd derde. 

Tiel, 3 februari. De fritekraam / kiosk op de Veemarkt is gesloopt. Meer dan 50 jaar heeft op die lokatie een kraam gestaan bij de Tielenaren bekend als de friettent van "Dikke Piet". De laatste huurder, Daisy's ice, wilde op de Veemarkt niet meer door gaan. Voor de gemeente, eigenaar van de grond, aanleiding om het bouwsel te slopen. Er zijn nieuwe plannen in ontwikkeling, waaronder een nieuwe voetgangersbrug, waar deze kraam niet in past.Tiel, 3 februari. De fritekraam / kiosk op de Veemarkt is gesloopt. Meer dan 50 jaar heeft op die lokatie een kraam gestaan bij de Tielenaren bekend als de friettent van “Dikke Piet”. De laatste huurder, Daisy’s ice, wilde op de Veemarkt niet meer door gaan. Voor de gemeente, eigenaar van de grond, aanleiding om het bouwsel te slopen. Er zijn nieuwe plannen in ontwikkeling, waaronder een nieuwe voetgangersbrug, waar deze kraam niet in past.Tiel, 5 februari. Presentatie van de corsowagens van Stichting corsowagen Tiel bij TKV. Grote wagen genaamd: Koninginnevlucht, ontwerp van Adriana van Galen.Tiel, 5 februari. Presentatie van de corsowagens van Stichting corsowagen Tiel bij TKV. Grote wagen genaamd: Koninginnevlucht, ontwerp van Adriana van Galen.Tiel, 13 februari.  Ivm hoog water legt het voetveer Pomona aan op de Waalstraat.  Door de loopbrug aan de kop van het voetveer kan deze gemakkelijk op verschillende plaatsen aanleggen.Tiel, 13 februari. Ivm hoog water legt het voetveer Pomona aan op de Waalstraat. Door de loopbrug aan de kop van het voetveer kan deze gemakkelijk op verschillende plaatsen aanleggen.Tiel, 16 januari.  In opdracht van SCW worden 36 woniningen van het complex Vinkenhof vernieuwd. De sloop van woningen aan de Binnenhoek.Tiel, 16 januari. In opdracht van SCW worden 36 woniningen van het complex Vinkenhof vernieuwd. De sloop van woningen aan de Binnenhoek.Tiel, 19 februari 2016 Vrijdagavond was er een brandmelding bij appertementencomplex Veilinghof aan de Stationsweg. Er bleek brand in het trappenhuis en direct werden de 40 woningen ontruimd. Er zijn nogal wat ouderen daar woonachtig die met hulp van politie en brandweer naar buiten en na ong 30 minuten weer naar binnen zijn gebracht.Tiel, 19 februari 2016 Vrijdagavond was er een brandmelding bij appertementencomplex Veilinghof aan de Stationsweg. Er bleek brand in het trappenhuis en direct werden de 40 woningen ontruimd. Er zijn nogal wat ouderen daar woonachtig die met hulp van politie en brandweer naar buiten en na ong 30 minuten weer naar binnen zijn gebracht.Tiel, 26 februari.  Verbouwing ziekenhuis Rivierenland Tiel in tweede fase. In de binnentuin naast de afdeling P1, maar ook binnen die afdeling wordt de komende maanden gebouwd. Dat is onderdeel van het Masterplan Beddencapaciteit waar Ziekenhuis Rivierenland aan werkt.Tiel, 26 februari. Verbouwing ziekenhuis Rivierenland Tiel in tweede fase. In de binnentuin naast de afdeling P1, maar ook binnen die afdeling wordt de komende maanden gebouwd. Dat is onderdeel van het Masterplan Beddencapaciteit waar Ziekenhuis Rivierenland aan werkt.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights