Benefiet voor gezondheidszorg

Door Walter Post op zaterdag 25 juni 2016, geplaatst in Nieuws.

TIEL In een grote, feestelijk verlichte zaal hield de Tielse stichting W-Bridge vrijdagavond een benefiet voor haar doel: gezondheidszorg in Marokko verbeteren. Motor achter de stichting en al zijn activiteiten is Sana Mulay, een Tielse studente gezondheidswetenschappen. De druk bezochte bijeenkomst werd-na zonsondergang want het is ramadan-maand- afgesloten met een gezamenlijke maaltijd en muziek.

Alles bleek gesponsord, van de zaal en de gerechten (door de uitbater van het zalencomplex, de voormalige klauterhal) tot de geschenken voor de veiling, de loterij en zelfs de optredenden. De opbrengst van donaties en entree kwam zo volledig ten goede aan de stichting W-Bridge. Het is tekenend voor de inzet van Sana en haar zes zussen, de meiden hebben hun doorzettingsvermogen niet van een vreemde: hun moeder. Dat is Leyla Mulay, werkzaam in Ziekenhuis Rivierenland en verantwoordelijk voor het medisch archief, die daar ook bijeenkomsten organiseert waarbij ontmoeting tussen alle Nederlanders -ook die van Marokkaanse komaf- centraal staan.

De bijeenkomst werd aan elkaar gepraat door de Utrechtse tv-persoonlijkheid Yassine Beqqali, onder de gasten specialisten uit het ziekenhuis, vele Marokkaanse Nederlanders, de Marokkaanse consul, de burgemeester van Tiel, wethouder Fouad Sidali en enkele Tielse raadsleden. Ook Turkse Tielenaren bezochten het benefiet, en de pastor van Vrijthof Marjanne Lam. 

W-Bridge probeert gezondheidszorg makkelijker toegankelijk te maken van Marokkanen op het platteland daar. gezondheidszorg is er duur en vooral zeer eenvoudig. De stichting wil onder meer Marokkaanse artsen extra vaardigheden laten opdoen in Nederlandse ziekenhuizen en organiseert jaarlijks een reis met Tielse specialisten naar Marokko om er kleine operaties en andere behandelingen uit te voeren in de dorpen. Alle hulp is welkom, de stichting heeft een Facebookpagina

IBAN: NL31INGB0006812451
BIC: INGBNL2A
T.n.v. Stichting W-bridge

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights