Project oorlogsslachtoffers wordt door Historische Werkgroep Tiel gepresenteerd

Door Jan Bouwhuis op zondag 26 juni 2016, geplaatst in Nieuws, Historie, Foto.

TIEL  Project oorlogsslachtoffers wordt gepresenteerd.

Op zaterdag 2 juli a.s. wordt in de Sint-Maartenskerk het project oorlogsslachtoffers gepresenteerd door de leden van de Historische Werkgroep Tiel. Deze werkgroep van de Oudheidkamer heeft zich tot doel gesteld om inzicht te krijgen in de namen en aantallen van mensen uit Tiel en omgeving die omkwamen ten gevolge van de Tweede Wereldoorlog. Dat zijn uiteraard meerdere Tielse joden, een aantal gefusilleerde verzetsstrijders en gijzelaars, maar daarnaast ook vele burgerslachtoffers. Met name in de periode oktober 1944 tot mei 1945 werd Tiel met enige regelmaat beschoten vanaf de overkant van de Waal. Veel mensen weren getroffen door granaat- of bomscherven.

De presentatie is in stijl. Vanaf 14.00 u. speelt de beiaardier muziek uit de oorlogsperiode. Om 14.30 u. is de kerk open en kunnen bezoekers plaatsnemen. De eigenlijke presentatie wordt gehouden tussen 15.00 u. en 16.15 u. Er zal worden verteld, wat het project inhoudt en hoe het vorm kreeg. De werking van de website wordt toegelicht. Daarnaast wordt als voorbeeld van de oorlogsellende over enkele slachtoffers verhaald. Het geheel wordt omlijst met orgelmuziek.

Na afloop is er nog een gezellig samenzijn in de kerk onder het genot vaneen kop koffie of thee of een drankje. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights