Mogelijk recyclingbedrijf op terrein glasfabriek Maasglas / AGC

Door Jan Bouwhuis op dinsdag 15 december 2015, geplaatst in Nieuws, Foto.

TIEL Het college heeft het principebesluit genomen tot vestiging van een recyclingbedrijf terrein op het terrein van de voormalige glasfabriek.

Het bedrijf Vondelingenplaat Recycling BV, met de hoofdvestiging in Rotterdam,  heeft interesse getoond in het totale terrein van de voormalige glasfabriek Maasglas / AGC voor het vestigen van een recycling bedrijf met bijbehorende productiebedrijven. Het college wil meewerken aan vestiging voor dit bedrijf. Onderzoek naar de mogelijkheden hiervoor gaven twee knelpunten. MER-plichtige bedrijven (waarvan hier sprake is) zijn uitgesloten in het geldende bestemmingsplan Kanaalzone. Met een uitgebreide Wabo-vergunningprocedure of een herziening van het bestemmingsplan kan het bedrijf planologisch toch worden ingepast. Daarnaast blijft door de komst van Vondelingenplaat Recycling BV voor andere bedrijven weinig geluidruimte over. Daarvoor is een integrale herziening van de geluidzone noodzakelijk. Voor het aanpassen van de geluidzone is een herziening van het bestemmingsplan nodig.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights