Zwerfafvalboetes voor scholieren

Door Jan Bouwhuis op donderdag 12 november 2015, geplaatst in Nieuws, Foto.

TIEL Boetes voor 5 Tielse scholieren voor weggooien afval

Eind oktober zijn 5 boetes gegeven aan scholieren van het RSG Lingecollege omdat zij afval op straat gooiden. De boetes werden gegeven door handhavers van Avri tijdens extra controles op het veroorzaken van zwerfafval door scholieren. De controles vonden plaats in opdracht van de gemeente Tiel. De handhavers hebben vooral gecontroleerd op de zogeheten snoeproutes tussen de verschillende locaties van het RSG Lingecollege, het station en de winkels.
Een voorlichter van Avri heeft begin oktober het RSG Lingecollege bezocht. Zij heeft met de tweede klassen van alle locaties van de school gepraat over de problemen die zwerfafval veroorzaakt. Veel inwoners ergeren zich aan zwerfafval en leidt tot verloedering van straten. Ook is met de tweedeklassers gesproken over de negatieve effecten van zwerfafval voor dieren, bijvoorbeeld doordat zij afval in hun maag krijgen.
Alle scholieren van het Lingecollege zijn gewaarschuwd voor de extra handhaving die daarna plaatsvond en op de hoogte gesteld van de wettelijke boetebedragen. Deze zijn 70 euro voor jongeren onder de 16 en 140 euro voor personen van 16 jaar en ouder. De ouders van alle leerlingen ontvingen van tevoren een brief over de handhavingsactie.
Komend voorjaar houdt de Avri in opdracht van de gemeente weer een extra handhavingsactie op zwerfafval door scholieren.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights