Aanleg natuurvriendelijke oevers van start

Door Jan Bouwhuis op vrijdag 13 november 2015, geplaatst in Nieuws, Foto.

TIEL            Passewaaij en De Hennepe: aanleg natuurvriendelijke oevers van start.

Meer ruimte voor water, verbeteren van de waterkwaliteit en aantrekkelijke oevers voor planten en dieren: dat zijn de doelen van het oeverplan van Waterschap Rivierenland en de gemeente Tiel. Loon en Grondverzetbedrijf Bongers uit Tielbegint deze week met het werk aan de oevers van watergangen in Tiel Passewaaij. De uitvoering van het werk is eind van het jaar klaar.In de week van 16 november wordt ook begonnen met de uitvoering van het werk in de Hennepe en dat is ook eind december klaar. Het werk in de Hennepe maakt deel uit van het programma Tiel-Oost, waarin de Gemeente Tiel en Waterschap Rivierenland gezamenlijk werken aan een aantrekkelijke en leefbare wijk.
Na uitvoering hebben de bestaande oevers ondiepe en flauw aflopende delen gekregen. Dit zorgt voor meer variatie en meer gevarieerde leefomgeving van planten en dieren in en nabij het water. De oevers krijgen riet en kruiden als begroeiing.

Archeologisch onderzoek. De verwachting dat er iets bijzonders wordt gevonden is er niet maar er wordt toch beperkt archeologisch onderzoek verricht door VUhbs. Het gebied grenst nl aan een opgraving gebied waar in 1998 onderzoek is gedaan.

Meer informatie : https://www.tiel.nl/wonen_en_leven/projecten/oeverplan/oeverplan

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights