Verkeersremmers Kijkuit aangepast

Door Jan Bouwhuis op donderdag 12 november 2015, geplaatst in Nieuws, Foto.

TIEL De wegversmallingen in de Kijkuit roepen vragen op bij aanwonenden. Bij de herinrichting in 2013 zijn verkeersremmers enigszins aangepast en fietsstroken aangebracht, maar bewoners vinden dat er nog te hard gereden wordt. Al eerder beatwoordde het college een vraag over de Kijkuit in de commissievergadering van 30 juni: “Voldoet de wegversmalling aan de richtlijnen?” Antwoord: de versmalling voldoet aan de richtlijnen. Nu is een aanvullende vraag gesteld door de gemeenteraad: ze wil een betere situatie voor fietsers. Die vraag is ook in de vergadering van B en W besproken. Het antwoord is eenduidig:  gezien de beschikbare ruimte op de Kijkuit is het niet mogelijk om fietsers te scheiden van de automobilisten. Het principe Duurzaam Veilig is door de krappe ruimte dus niet toe te passen. De fietsers zullen op de rijbaan moeten blijven verkeren. Wel wordt de middengeleider versmald. De wegbeheerder dient de automobilisten wel duidelijk te informeren dat fietsers op de weg rijden, maar daar is al in voorzien middels de rode fietssuggestiestroken.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights