80 jaar Flipje ontbijt

Door Jan Bouwhuis op maandag 9 november 2015, geplaatst in Nieuws, Foto.

TIEL De gemeente heeft een uitnodiging verstuurd naar alle 91 bewoners van de gemeente Tiel die tussen 28 mei en 31 december 2015 80 jaar worden of zijn geworden om aan te schuiven bij het Flipje ontbijt. Ruim 50  personen met partners waren maandagmorgen aanwezig en werden ontvangen door Flipje en burgemeester Hans Beenakker. Eerder dit jaar vond al een ontbijt plaats met de groep 80-jarigen die tussen 1 januari en 27 mei 80 jaar werden. Dit ontbijt vormt de afsluiting van het ‘Flipje 80 jaar!’. Aanwezig was ook Dick Maijer uit Oosterwijk die 60 jaar geleden Flipje ‘speelde’ en met een helikoptervlucht reclame maakte voor ‘De Betuwe’. Zijn vader was hoofd van het laboratorium. Mevrouw Hoek droeg een verhaal voor met elementen uit vervlogen tijden. Het levensliederenkoor Fruitig Geflipt omlijste het ontbijt muzikaal. Aan alle jarigen is het laatste Flipje boek kado gedaan, mogelijk gemaakt door Stichting Oud Burger Mannen- en Vrouwenhuis, vertegenwoordigd door Gradus van Wel. Het eerste boekje ging naar dhr A. van Rossum, 42 jaar bij de Betuwe werkzaam geweest. Van der Valk bood het ontbijt aan en Krol regelde voor een deel het vervoer.

Ontvangst bij binnenkomstOntvangst bij binnenkomstOud en nieuwOud en nieuwMevr Hoek verteld over het verledenMevr Hoek verteld over het verledenDick Maijer verteld over ervaringen als Flipje 60 jaar geledenDick Maijer verteld over ervaringen als Flipje 60 jaar geledenHr. van Rossum ontvangt het Flipje boekjeHr. van Rossum ontvangt het Flipje boekjeDick Maijer neemt met Alexandra van Steen het album doorDick Maijer neemt met Alexandra van Steen het album doorHelikopterlanding in 1955                       foto: collectie MaijerHelikopterlanding in 1955 foto: collectie MaijerFlipje Dick Maijer na de helikopterlanding in 1955    foto: collectie MaijerFlipje Dick Maijer na de helikopterlanding in 1955 foto: collectie MaijerFlipje Dick Maijer na de helikopterlanding in 1955    foto: collectie MaijerFlipje Dick Maijer na de helikopterlanding in 1955 foto: collectie Maijer

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights