Brood- en banketbakkerij G. van Ooijen wordt Hofleverancier

Door Jan Bouwhuis op vrijdag 16 oktober 2015, geplaatst in Nieuws, Foto. 4 september. Tijdens de uitreiking Kermiskoek op Immaterieel Cultureel Erfgoed lijst4 september. Tijdens de uitreiking Kermiskoek op Immaterieel Cultureel Erfgoed lijst

TIEL Brood- en banketbakkerij G. van Ooijen, brood, banket en chocola wordt Hofleverancier.
Op zondag 8 november overhandigt burgemeester J. Beenakker aan bakkerij Van Ooijen het predicaat ‘bij Koninklijke beschikking Hofleverancier’.
De bakkerij bestaat dit jaar 175 jaar en is sinds de oprichting in 1840 gevestigd in de Westluidensestraat te Tiel. De huidige eigenaar is het ondernemersechtpaar Gerard van Ooijen en Magda van Ooijen-Leenders. Zij namen de zaak in 1989 over van de heer Gerard van Ooijen sr., die in 1962 de zaak overnam van het kinderloos gebleven bakkersechtpaar Verploegh. In 1840 is de bakkerij opgericht onder de naam H.H.J. Verploegh.

Het bedrijf kent een lange traditie en heeft zich ontwikkeld tot een innovatieve, moderne, duurzame fijnbakkerij. Het echtpaar Van Ooijen en de medewerkers staan voor kwaliteit, specialiteit, integriteit, en hanteert nog steeds het adagium ‘de klant is koning’.

Tielsche Kermiskoek.
Bijzonder is te noemen de verkoop van de Tielsche Kermiskoek. Deze wordt tijdens de Tielse najaarskermis, verkocht bij bakkerij Van Ooijen. In 1860 werd in het boek ‘De volksvermaken’ van Jan ter Gouw, deze koek al beschreven. Sinds 4 september jl. is de koek opgenomen in de nationale inventaris immaterieel erfgoed.

Ondernemer van het jaar.

Dit jaar werd bakker Van Ooijen ook uitgeroepen tot ondernemer van het jaar van de gemeente Tiel in de categorie MKB en detailhandel. Op 16 november a.s. vertegenwoordigt dit bedrijf de gemeente Tiel tijdens het regionale Business Event West Betuwe.

 

Hofleverancier.

Het komt zelden voor dat een bedrijf dit predicaat krijgt toegekend. Samen met Schiltmans, Van Luijn Natuursteen BV, Blijdesteijn Mode en Vliegenthart is bakkerij Van Ooijen één van de weinige Tielse bedrijven die deze eer te beurt valt.
Het predicaat is een Koninklijke onderscheiding voor kleine en middelgrote bedrijven, die niet noodzakelijkerwijs ook aan het Hof hoeven te leveren. Het gaat om bedrijven van tenminste honderd jaar oud met een zeer goede reputatie in de regio. Zij onderscheiden zich door kwaliteit, soliditeit en continuïteit (bron: www.hofleverancier.com).

 

zie ook:  http://detielenaar.nl/kunst-cultuur/tielse-kermiskoek-bakker-van-ooijen-…

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights