Startsein campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ op Molenwerf

Door Jan Bouwhuis op maandag 31 augustus 2015, geplaatst in Nieuws, Foto. Tiel, 31 augustus 2015De Molenwerf in Tiel geeft regionaal startsein campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’  Werk ook mee aan een veilige schoolomgeving.Meike van den Heuvel heeft de tekening gemaakt ‘Let Op’ voor de sandwichborden. Kinderen van de Molenwerf geven samen met Marcel Melissen, wethouder Verkeer Vervoer en Mobiliteit, het regionale startsein voor de verkeersveiligheids-campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’. De actie is gericht op ouders, buurtbewoners en passanten in de schoolomgeving en heeft tot doel mensen alert te maken op de kinderen die weer naar school gaan. Tegelijkertijd wordt in Tiel een nieuwe schoolzone in de stijl Flipje geopend. Aantrekkelijke en duidelijke borden vestigen nadrukkelijk de aandacht op de oversteekplaatsen op de Predik Broedersweg. Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeerJaarlijks komen er bij verkeersongevallen in Oost-Nederland gemiddeld 4 kinderen in de leeftijd van 0-14 jaar om het leven en raken er meer dan 200 ernstig gewond. Het grootste deel daarvan (bijna 80%) betreft fietsers. In de maanden september en oktober is het aantal ongevallen met kinderen hoger. Kinderen zijn nog vol van de vakantie en het nieuwe schooljaar. Veel kinderen lopen of fietsen naar een nieuwe school en zijn nog niet bekend met de gevaren op deze route. Andere verkeersdeelnemers moeten na lange tijd weer wennen aan schoolgaande kinderen op de weg.  Wees alertDe actie ‘De scholen zijn weer begonnen’ is een van de bekendste campagnes van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Iedereen kent de posters en spandoeken langs de weg. Een herinnering voor automobilisten en andere weggebruikers rekening te houden met kinderen die weer naar de school gaan. De boodschap is simpel: kinderen moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu 6 of 14 jaar oud zijn.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights