Huis der Verhalen

Door Huub van Heiningen op vrijdag 22 januari 2016, geplaatst in Opinie, Kunst & cultuur, Nieuws.

Zeker op de tweede dag van het Huis der Verhalen was de belangstelling zeer matig. Dat kan niet geweten worden aan Mia Verbeelen, die een vertelster pur sang bleek te zijn. Maar om van dit nieuwe evenement een succes te maken, zelfs naar Tielse begrippen, zal naar andere vormen van communicatie en p.r. gezocht moeten worden.

Donderdagmiddag was de daarvoor in het oude Postkantoor ingerichte ruimte met een veertigtal bezoekers goed bezet. Roos Fokkema had daar toen een aardige voordracht over de wijze waarop bekende kunstenaars zich door bomen en hout lieten inspireren. Maar door een slechte akoestiek en matige articulatie kwam haar verhaal niet helemaal tot zijn recht. Na haar volgde een show van Jos Bregman, die niet alleen zijn passie voor hout uitleefde, maar zijn toehoorders ook de gelegenheid gaf te proeven van de dingen die naar zijn mening bij het goede leven horen.

Vrijdagmiddag was de belangstelling uitermate mager. En dat terwijl Mia Verbeelen – toch geen onbekende in Tiel – met fleur en groot vakmanschap twee leuke op de stad betrekking hebbende verhalen voordroeg.

Dat een deel van het oude postkantoor tot Huis der Verhalen is bestemd, is uiteraard positief. Het pand ligt centraal en is ook toegankelijk voor invaliden. De gemeente heeft geld beschikbaar gesteld voor de inrichting, maar kennelijk toch niet genoeg om er een plaats van te maken, waar men zich ook behaaglijk voelt.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights