Nieuws van en over de gemeente Tiel editie 8 november 2017

Door Bert Leenders op woensdag 8 november 2017, geplaatst in Openbare ruimte, Politiek, Nieuws.

Buurtvereniging Zennewijnen gaat begraafplaats in buurtschap onderhouden.

De buurtvereniging Zennewijnen is bereid om het onderhoud van de begraafplaats naast het klooster in de Hermoesestraat Zennewijnen van de gemeente over te nemen. Het gaat daarbij om het zogenaamde kortcyclische onderhoud van paden en groenvoorziening. Eerder werd het onderhoud van de begraafplaatsen Ter Navolging en de Joodse begraafplaats al in handen gegeven van de stichting ‘Ter Navolging’.

Aardgasloze wijken in Tiel.

Nieuwe woningen zullen op termijn veelal geen aardgasaansluiting meer krijgen. Ook bestaande wijken zullen waar mogelijk van het aardgasnet rond 2050 afgekoppeld worden. Het college gaat zich beraden op de gevolgen voor de infrastructuur en gaat samenwerking zoeken met bewoners en verhuurders om de gestelde klimaatdoelen te verwezenlijken.

Essentakziekte

Ook Tiel wordt geteisterd door de Essentakziekte. Er zijn in de stad verschillende zieke bomen aangetroffen. De ziekte kan grote gevolgen hebben voor het bomenbestand. Het college komt in een later stadium met meer informatie.

Begraafplaats ZennewijnenBegraafplaats Zennewijnen

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights