Liander vervangt traforuimte Boterkampsteeg Tiel

Door Jan Bouwhuis op maandag 25 september 2017, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

Liander is gestart met de voorbereidingen voor het vervangen van de traforuimte aan de Boterkampsteeg – Burgemeester Hasselmanplein.

In de week van 2 tot en met 6 oktober verbetert Liander het netwerk voor elektriciteit rond de Burense Poort in Tiel. Liander vervangt het oude trafohuis aan de Boterkampsteeg voor een nieuwe. Daarvoor is het nodig om de laagspanningskabels om te lassen. Dat kan alleen maar door de elektriciteit van de kabels af te halen. Dat betekent dat er in delen van een aantal straten rond de Boterkampsteeg tijdelijk geen elektriciteit is.

Liander heeft vorige week bij alle woningen en bedrijven in een straal van 300 tot 400 meter rond het trafohuisje een brief laten bezorgen met informatie over de werkzaamheden. Ook stuurt Liander vijf dagen voor aanvang van het werk nog een herinneringsbrief. Zo heeft iedereen voldoende tijd om, als dat nodig is, voorbereidingen te treffen. De stroomonderbreking duurt per straat maximaal 3 tot 4 uur en is in de ochtenduren.

Waarom gebeurt dit overdag?

Dit is een vraag die Liander regelmatig hoort. Liander voert dit soort werkzaamheden altijd overdag uit. Het werk heeft dan geen gevolgen voor de beveiliging van panden, de openbare verlichting en het updaten van computerprogramma’s. De stroomonderbreking is alleen in de ochtend. Hierdoor probeert Liander de eventuele overlast zo veel mogelijk te beperken.

De Boterkampsteeg blijft voor aanwonenden bereikbaar via het parkeerterrein aan het Burgemeester Hasselmanplein.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights