Mosgraffiti aangebracht in Kerkstraat Tiel met beetje hulp van Kinderraad

Door Jan Bouwhuis op donderdag 29 juni 2017, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

“Je neemt: verse mos, biologische yoghurt, bier en een beetje suiker en dat roer je net zolang tot je een heerlijk papje krijgt, wat lijkt op groene diarree”

Kinderraad

Dat kregen de kinderen van de Kinderraad woensdagmiddag 28 juni te horen voordat ze een groot kunstwerk hiermee mochten gaan beschilderen. De kinderraad had de laatste bijeenkomst met pannekoeken eten en helpen bij de moswand. Dat viel door de regen een beetje in het water.

Team van Centrum XL en Hart van Tiel

Sinds vorige week werkt een team van Centrum XL en Hart van Tiel aan de lelijke schutting in de Kerkstraat te Tiel. Al jaren een doorn in het oog van de omwonenden. Die nu meermalen kwamen vertellen hoe blij ze waren met de nieuwe invulling. De schutting is eerst met tegellijm bewerkt, waarna hij ruw is aangestreken met zandcement. Een goede basis voor mosgraffiti. Dinsdag is het rivierenlandshap er op geschilderd en woensdagmiddag is de Kinderraad begonnen met het groene papje. Helaas zorgde het weer voor enige onderbreking en is het basisteam woensdagavond doorgegaan en heeft al een groot deel ingevuld. Als het weer het toelaat dan komt het kunstwerk deze week af. Daarna is het wachten op het groeien van het mos. Binnen enkele dagen zal het mos gaan groeien. Maar het ziet er nu al prachtig uit. Het is dan net op tijd klaar voor Tiel Toont, het kunst en cultuur evenement dat a.s. zondag in de binnenstad wordt gehouden.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights