Tel actie mbt parkeren in Tiel en Waalkade tot 1 september beschikbaar

Door Jan Bouwhuis op woensdag 29 maart 2017, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

TIEL   Het parkeren houdt gemoederen bezig:
Het parkeerbeleid in de binnenstad houdt de gemoederen behoorlijk bezig. Regelmatig heeft Gert-Jan van Ingen namens Hart van Tiel contact met de gemeente en ondernemers in de binnenstad.

Vragen gesteld n.a.v. inspreken in commissie Ruimte:
Tijdens de commissie ruimte op 7 maart heeft Hart van Tiel de aanwezige raadsleden geïnformeerd over hetgeen leeft in de  binnenstad en hoe men aankijkt tegen de besluiten die genomen zijn of nog genomen worden. Dit heeft  ertoe geleid dat er, door verschillende partijen,  aanvullende vragen zijn gesteld. Om die vragen goed te kunnen beantwoorden is er aanvullend onderzoek gaande.

Tellen geparkeerde auto’s komend weekend:
De gemeente pakt het voortvarend op en daar is Hart van Tiel blij mee. Tijdens Tiel Pakt Uit op zaterdag en zondag en de hele week erna gaat een professioneel bureau tellen hoeveel auto’s er geparkeerd staan rondom- en in de binnenstad. Via kentekenregistratie wordt ook gekeken waar vergunninghouders hun auto parkeren en waar bezoekers van de binnenstad met hun auto staan. Op deze wijze kan het concept beleid aangevuld worden met actuele informatie en wellicht de besluitvorming beinvloeden wegens voortschrijdend inzicht.

Inzet verkeersregelaars:
Bij de nieuwe rotonde bij de Santwijckse Poort zet de gemeente gedurende Tiel Pakt Uit zowel op zaterdag als zondag verkeersregelaars in om het verkeer in goede banen te leiden en eventuele opstoppingen te voorkomen ivm. overstekende voetgangers.

Uitstel parkeerverbod Waalkade:
Wethouder Melissen heeft aangekondigd dat het parkeerverbod op de Waalkade niet 1 juli maar 1 september zal ingaan. Dit, omdat de opening van de parkeergarage vertraging oploopt.

Commissie Ruimte op 4 april:
Dinsdag 4 april a.s. zal het onderwerp parkeren rondom de binnenstad weer in de Commissie Ruimte behandeld worden. De wethouder zal dan de gestelde vragen beantwoorden. De commissie begint om 19.30uur. Het agendapunt parkeren staat gepland om 20.30uur.

zie ook:  http://detielenaar.nl/openbare-ruimte/binnenhoek-tiel-file-voor-rotonde-…

Verkeersregelaars worden ingezet tijdens TPU bij rotonde Santwijckse PoortVerkeersregelaars worden ingezet tijdens TPU bij rotonde Santwijckse Poort

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights