Stand van zaken rond WLP Cultuurcentrum Westluidense Poort Tiel

Door Jan Bouwhuis op donderdag 23 maart 2017, geplaatst in Openbare ruimte, Foto.

TIEL 23 maart. Stand van zaken rond WLP Cultuurcentrum Westluidense Poort.

Cultuurgebouw.
De bouw van het cultuurcluster ligt op schema. Deze week is gestart met het plaatsen van de gevelbekleding. Dat geeft een eerste beeld van de uitstraling dat het gebouw straks heeft. De ingebruikname van het cultuurgebouw is vermoedelijk aan het begin van het nieuwe schooljaar. En dat is binnen de planning, zoals afgesproken met VolkerWessels. De officiële opening is in het najaar.

Openbare ruimte.
Sinds vorige week is het centrum van Tiel weer bereikbaar als vanouds. Het verkeer rijdt weer richting het centrum via de route Rechtbankstraat- Huf van Burenstraat- Westluidensestraat. Hiermee is een eind gekomen aan een lange periode van omleidingen. De komende weken werkt de aannemer verder aan de openbare ruimte. Op het plein tussen het cultuurgebouw en de Westluidensestraat komen bakken met vaste planten en bomen. De rest krijgt een parkachtige uitstraling met voornamelijk gras en bomen, maar ook diverse heestervakken. Het gras wordt zo snel mogelijk ingezaaid. Wat betreft de bomen en heesters wordt rekening gehouden met het plantseizoen. Dat betekent dat een groot deel dit najaar wordt geplant.
Het parkje dat op dit moment aangelegd wordt tussen de Huf van Burenstraat en Koninginnestraat is vooralsnog tijdelijk. VolkerWessels heeft nog steeds de mogelijkheid om woningen te bouwen. Dat moet dan tussen nu en vijf jaar gebeuren.

Parkeergarage.
De parkeergarage is vrijwel gereed. Het parkeermanagementsysteem is geplaatst en de rood-groen sensoren die de bezette en vrije plaatsen aangeven zijn aangesloten. De kunstuitingen, die verwijzen naar de geschiedenis van Tiel, zijn aangebracht. De aannemer legt op dit moment de laatste hand aan het inregelen en instellen van de apparatuur voor brandveiligheid in de parkeergarage. Deze moet vervolgens gecertificeerd worden. Voor de certificering is de aannemer afhankelijk van een extern bureau. Men had gehoopt dat dit in maart had kunnen gebeuren. Dat is helaas niet gelukt. Naar verwachting kan de parkeergarage binnen een aantal weken geopend worden.
Na de opening kunnen bezoekers twee weken gratis parkeren. Na die twee weken wordt het betaald parkeren tot 22 uur van kracht.

zie ook: http://detielenaar.nl/openbare-ruimte/video-wlp-westluidense-poort-tiel-…
en: http://detielenaar.nl/openbare-ruimte/wlp-westluidense-poort-tiel-huf-va…

Voor meer items: toets in zoekvenster WLP

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights