Bodemonderzoek Waalkade Tiel ivm herinrichting

Door Jan Bouwhuis op woensdag 15 maart 2017, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

TIEL Vandaag, 15 maart, is een verkennend bodemonderzoek op de Waalkade gestart.  Het onderzoek duurt naar verwachting vier werkdagen. Doel van het onderzoek is om duidelijkheid te krijgen over de kwaliteit van de grond die volgend jaar opgegraven wordt als de herinrichting van fase 1 van de Waalkade begint.

Het onderzoek bestaat uit het graven van 21 proefsleuven met een diepte van 1 tot 2 meter en een lengte van 2 meter én 24 grondboringen om de samenstelling en kwaliteit van de grond te onderzoek. De meeste proefsleuven liggen langs de loswal, op de Veerweg en de parallelweg langs de Havendijk. Hoewel de toegangsweg tot het parkeerterrein zoveel mogelijk toegankelijk blijft, kan het voorkomen dat de weg tijdelijk even geblokkeerd is. Ook zijn sommige parkeerplaatsen tijdelijk even niet te gebruiken.

In fase 1 van de herinrichting van de Waalkade wordt de huidige kademuur vervangen en komt er een brede boulevard aan de waterkant. Ook worden parkeerplaatsen opnieuw ingericht. Het definitieve ontwerp hiervoor maken we in dit jaar. Als alles volgens planning verloopt, starten de werkzaamheden in het voorjaar van 2018.

voor video zie:  https://youtu.be/b30ieR8bpyc

Info op projectpagina: https://www.tiel.nl/wonen_en_leven/projecten/Waalkade

zie ook: http://detielenaar.nl/openbare-ruimte/inloopbijeenkomst-voorlopig-ontwerp-waalkade-tiel
 

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights