Ruim 10 jaar bewaakte fietsenstalling Oude Haven Tiel

Door Jan Bouwhuis op woensdag 12 oktober 2016, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

Dit jaar bestaat de bewaakte fietsenstalling bij de Oude Haven ruim 10 jaar. In al die jaren hebben veel inwoners en bezoekers gebruik gemaakt van de stalling. Niet alleen om hun fiets te stallen, maar ook om er naar het aanwezige openbare toilet te gaan of om één van de twee rolstoelen te lenen. Woensdag werd samen met de medewerkers stil gestaan bij het feit dat de binnenstad 10 jaar geleden een voorziening rijker werd.

Vanaf de start zorgen medewerkers van Werkzaak Rivierenland (voorheen Lander) voor het beheer van de stalling. Zij houden een oogje op de gestalde fietsen en zorgen ervoor dat het terrein van de fietsenstalling en het openbaar toilet schoon blijven. Daarnaast regelen zij de uitgifte van de twee rolstoelen die gratis gebruikt kunnen worden door mensen met een lichamelijke beperking. Voor de vier medewerkers was er van Demitri van der Hoeven namens Werkzaak Rivierenland een gedenkbord en bloemen voor Sevket Adam (vanaf de start), Jan Brethouwer, Janneke van Soest en Roland Stender. Dankwoorden zijn uitgesproken door wethouder Marcel Melissen.

Week gratis stallen

Ter ere van het 10-jarig bestaan kunnen inwoners en bezoekers van woensdag 12 oktober tot en met dinsdag 18 oktober hun fiets, scooter of bromfiets gratis stallen.

Tielse Methode

Dat de stalling en de rolstoeluitleen er 10 jaar geleden zijn gekomen is te danken aan de inwoners van de gemeente Tiel. Dit waren namelijk twee voorstellen die tijdens de verkiezing in maart 2002 werden gekozen bij het project de Tielse Methode, een burgerparticipatie project. In de Tielse methode reserveerde de gemeenteraad destijds 4,5 miljoen euro uit de verkoop van het GGR-gasbedrijf om voorstellen van de inwoners voor de verbetering van stad, dorpen en (leef)omgeving te financieren. Het plan voor de bewaakte fietsenstalling viel bij veel inwoners in goede aarde. Het plan kreeg namelijk de meeste stemmen van de Tielse inwoners.

Aanleg fietsenstalling voorjaar 2006Aanleg fietsenstalling voorjaar 2006Opening fietsenstalling 10 maart 2006 door burgemeester de Vreeze en wethouder Marianne MatserOpening fietsenstalling 10 maart 2006 door burgemeester de Vreeze en wethouder Marianne Matseropening 10 maart 2006opening 10 maart 2006

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights