Bram houdt stuk van Tiel schoon

Door Huub van Heiningen op maandag 26 september 2016, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws.

 Elke morgen, zeven dagen in de week, ruimt Bram van Verseveld in een stuk van de binnenstad – ruwweg het oude Walburgkwartier – alle straatvuil op. Dat doet hij nu al een jaar – geheel vrijwillig. Ook als het weer niet noodt naar buiten te gaan. De Tielse Binnenstad Vereniging heeft hem daarom een bloemetje aangeboden.

Op een tijdstip waarop menigeen zich nog een keertje omdraait, kan men op het Hoogeinde, in de Achterstraten en de Sint Walburgstraat Bram ontmoeten. Het Kalverbos houdt hij sinds enkele maanden voor gezien. Aanvankelijk had hij een emmertje en goedkoop prikstokje, maar tegenwoordig heeft hij professioneler materiaal. Het emmertje is vervangen door een vuilniszak met draagring en hij heeft een goede prikstok.

Het beheer en onderhoud openbare ruimte laat naar de mening van de TBV, te wensen over. Tijdens de bewonersavond over de visie van de binnenstad zijn hier opmerkingen over gemaakt. Ergernis over het vuil, meer prullenbakken, meer tijd/inzet van de AVRI en meer handhaving waren voorbeelden ter verbetering. Ondernemers zouden zelf ook meer verantwoordelijkheid kunnen nemen om vuil zoals bakjes etc. bij de afhaaltentjes op te ruimen of voorzieningen daarvoor te treffen. Flesjes niet op straat maar in de prullenbak of bakken neerzetten die ze bij sluiting binnen kunnen halen.

In het Kalverbos zullen geen blikvanger of meer prullenbakken worden geplaatst. Volgens medewerkers van de gemeente is de reden hiervan dat de jeugd, die nu alles naast de bakken gooit, dat naar verwachting zal blijven doen.

Er is namelijk geconstateerd dat het niet veel uitmaakt of de bakken vol of leeg zijn, meestal ligt het er “gewoon” naast. In de loop van de middag zou AVRI het zwerfvuil moeten hebben opgeruimd. Deze opmerkingen zijn aanleiding geweest voor Bram om niet meer in het Kalverbos op te ruimen.

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights