Opening Waterplein in Tiel Oost

Door Jan Bouwhuis op woensdag 6 juli 2016, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

TIEL  Woensdag 6 juli is het splinternieuwe waterplein in de Vogelbuurt in Tiel Oost geopend. Dit plein is een ontmoetingsplek, speelplek en wateropvang inéén. En dat tussen de huizen en naast een school. Uniek in Gelderland en vooral nuttig bij hoosbuien, die steeds vaker voorkomen.

 

De opening was een feest voor de buurt. In de morgen opende de leerlingen van Achtbaan met een dans ‘hun’ plein. In de middag kon iedereen het plein bewonderen. Er waren hapjes en drankjes en speeltoestellen voor de kinderen rond het plein. Vertegenwoordigers van alle betrokken partijen mochten een bord met een waterpistool schoonspuiten als openingshandeling.

 

Droger en mooier

Het waterplein is één van de maatregelen uit het programma Tiel-Oost droger en mooier. Hierin werken gemeente Tiel en Waterschap Rivierenland samen met inwoners aan een aantrekkelijke en leefbare wijk, waarin ‘leven met water’ nu en in de toekomst werkelijkheid is.

Alles boven én onder de grond in de wijk is onder handen genomen. Huizen zijn opgeknapt of gesloopt en vervangen door nieuwbouw, er is een nieuw rioolsysteem aangelegd, de straten hebben waterdoorlatende verharding gekregen, er is een kerk gesloopt en een nieuwe school gebouwd.

Ontwerp

Het plein is ontworpen door De Urbanisten. Bewoners zijn betrokken en schoolkinderen hebben meegedacht. De figuren op het sportveld bijvoorbeeld zijn gekozen door de kinderen van de school naast het waterplein, de Achtbaan.

Partners

De gemeente, provincie Gelderland, Waterschap Rivierenland, woningbouwcorporaties SCW en KleurrijkWonen en de EU (Future Cities) hebben samen gezorgd voor de metamorfose van de wijk.

Voor video zie:  https://youtu.be/nabyry7oMuk

Zie ook: 
http://detielenaar.nl/nieuws/aanleg-waterplein-vogelbuurt-tiel-oost  http://detielenaar.nl/nieuws/video-aanleg-waterplein-tiel-oost  http://detielenaar.nl/openbare-ruimte/waterplein-tiel-oost-bijna-klaar

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights