Parkeerterrein Fabriekslaantje Tiel krijgt naam ‘Poort van Santwyck’

Door Jan Bouwhuis op maandag 30 mei 2016, geplaatst in Openbare ruimte, Nieuws, Foto.

TIEL   Het tijdelijke parkeerterrein, dat wordt ingericht aan de Havendijk/Fabriekslaantje, krijgt de naam ‘Poort van Santwyck’. Deze naam kreeg de meeste stemmen van ondernemersvereniging Hart van Tiel, buurtbewoners en leerlingen van groep 8 van de Prins Willem Alexanderschool (PWA).

Voor de naam van het parkeerterrein was de gemeente op zoek naar een naam die recht deed aan het rijke verleden van dit gebied en heeft daarvoor vier namen bedacht: Poort van Santwyck, Strijdwaard, Wiel van Santwyck en Bleyck van Santwyck.

Deze namen zijn voorgelegd en bijna unaniem is voor ‘Poort van Santwyck’ gekozen. Alleen een meerderheid van de leerlingen had liever dat Strijdwaard gekozen werd.

 

Naam park

Naast de naam voor de parkeerplaats, moet er ook een naam voor het nieuwe park komen. Hiervoor heeft de gemeente de hulp van de leerlingen van de PWA gevraagd. De leerlingen van groep 8 organiseren een prijsvraag voor de groepen 4 t/m 8. Zij mogen allemaal een naam voor het park bedenken. Een beoordelingscommissie, bestaande uit vier leerlingen en burgemeester Hans Beenakker, kiest uit alle ingediende namen de beste naam. Daarna gaat groep 8 met een kunstenaar aan de slag om de gekozen naam zichtbaar te maken in het park.

 

Start aanleg

De aannemer start begin juni met de uitvoering van de tijdelijke parkeerplaats en park. Hiermee komt een lang gekoesterde wens van bewoners en ondernemers uit. Met de tijdelijke inrichting geeft de gemeente een impuls aan de ruimtelijke kwaliteit en meer parkeermogelijkheden dichtbij de binnenstad. Deze tijdelijke parkeerplaatsen en groen zijn bedoeld voor een periode van 5 tot 10 jaar. In de tussentijd wordt nagedacht over een definitieve invulling van dit gebied, dat onderdeel is van de ontwikkeling van de Santwijckse Poort.

 

zie ook: http://detielenaar.nl/openbare-ruimte/extra-parkeerplaatsen-fabriekslaantje

en http://detielenaar.nl/nieuws/video-archeologisch-onderzoek-aan-het-fabriekslaantje

en http://detielenaar.nl/openbare-ruimte/start-archeologische-opgraving-terrein-aan-fabriekslaantje-nieuwenhuysestraat

Reacties zijn gesloten.

Geverifieerd door MonsterInsights